Günümüz teknolojileri ile birlikte ortaya çıkan sosyal medya platformları insanları birçok açıdan etkiler ve bu etkilenmenin sonucunda hayat da birçok açıdan etkilenir. Ticaret sanayi pazarlama gibi birçok şeyin etkilenmesi de kaçınılmazdır. Instagram'ı pazarlamacılar için en ilginç platformlardan biri yapar. Aslında, bir Instagram raporuna göre, ABD'de her 10 şirketten 7'si platformu çevrimiçi topluluklarını geliştirmek için kullanıyor. Bunun için güzel sebepler var. Instagram kullanıcıları, dünyadaki en etkileşimli sosyal medya kullanıcılarından biridir. Dijital Pazarlama Topluluğu 2019 Instagram, tüm sektörlerde ortalama 1,60 geçiş oranına sahiptir. Twitter yüzde 0,048 ve Facebook yüzde 0,17 gibi platformlarla karşılaştırılamaz.

Instagram hesabınızı kurun: Instagram, diğer sosyal medya platform topluluklarından çok daha fazla kullanıcıya sahiptir ve tanıtım faaliyetlerini kabul etmez. Kendileri için tanımlanabilecek yaratıcı içerik isterler. Tıpkı Twitter gibi, Instagram da aniden ana gelir kaynağınız olmayacak, ancak en son şirket haberleriniz, alıntılarınız ve / veya içeriğiniz görünürlüğün artmasına yardımcı olacaktır. Şimdi, bu adıma doğru ilk adım, yapılandırma dosyasını tamamlamaktır.

Instagram profilinizi tamamlayın: Markanızın topluluk için daha profesyonel ve çekici görünmesini sağlamak için eksiksiz bilgiye sahip olmalısınız.

Neden bir kurumsal hesap oluşturmalı: Basitleştirilmiş bir profil birçok şeyi yapabilir, ancak bir kurumsal profil tarafından sağlanan işlevsellik, platformdaki işletmelerin başarısı için kritik öneme sahiptir. Bu özellikler şunlardır:

·        Instagram Insights'a erişin

·        Profilinize iletişim bilgilerini ekleyin

·        Sektörünüzü profilinizde gösterin

·        Instagram Hikayelerinize bağlantılar ekleyin

Lütfen gönderilerinizi gizli yapamayacağınızı ve Instagram hesabınıza birden fazla Facebook hesabı bağlayamayacağınızı unutmayın. Bunun yerine, onu şirketinizin Facebook sayfasına bağlayabilirsiniz.

Instagram'da ne tür içerik paylaşılmalı: Instagram bir satış kılavuzu değildir. Bunların hepsi güzel görsel efektler ve fotoğraflar, GIF'ler, memler ve videolar aracılığıyla oluşturulan ilham verici hikayelerle ilgilidir. İçeriğinizin çözünürlüğüne ek olarak, başarınızın büyük ölçüde içeriğinizi doğru biçimde paylaşmanıza bağlı olduğunu gördük.

Resimleriniz ve videolarınız için doğru formatı kullanın: Uygulamada dikey kaydırma ile iyi bütünleştikleri için 1080 x 1920 piksel dikey videoları tercih etmenizi öneririz. Bununla birlikte, 1920 x 1080 piksel videoyu da paylaşabilirsiniz, ancak izleyicilerin tam ekran izlemek için telefonlarını çevirmesi gerekir.

Harici araçları kullanın: Halihazırda kullanmıyorsanız, birçok farklı fotoğraf veya video düzenleme uygulaması kullanmalısınız. Bu aracın kullanımı çok kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda birçok düzenlenebilir şablonla birlikte gelir.

Mevsimselliği takip edin: Mevsimler sadece asansörlerdeki meslektaşlarımızla tartışmamızın nedeni değildir. Duygularımızı etkiliyorlar. Bu, içeriği tüketme şeklimiz ve tüketmek istediğimiz içerik türünün mevsimlere göre değişeceği anlamına gelir. Instagram'da içerik paylaşırken bu dikkate alınmalıdır.

Filtreler: Başlangıçta, Instagram'da bulacağınız çoğu içerik filtreler içerir. Ve bunun iyi bir nedeni var: Doğru filtre bir fotoğrafı güzel bir fotoğrafa dönüştürebilir.

Büyüleyici hikayeler paylaşın: Son birkaç yılda hikayeler Instagram ve Facebook'un en iyi özelliği oldu. Her iki platform da her gün 500 milyondan fazla Hikaye kullanıcısını yeniliyor.

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (UGC) stratejisini başlatın: Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik veya UGC, topluluk tarafından oluşturulan içeriğe dayalı gelişmiş bir pazarlama stratejisidir.

Instagram'da Yarışma: Yarışmalar, markanızla sosyal medya etkileşimini tetiklemenin en kolay yollarından biridir. Bana inanmayın. Tailwind'e göre, Instagram yarışmaları ortalama Instagram gönderilerinden 64 kat daha fazla yorum ve 3,5 kat daha fazla beğeni alıyor.

Gönderilerinizi önceden planlayın: Hangi pazarda faaliyet gösterirseniz gösterin, hedef kitleniz yüzlerce önemli olayla ilgili olabilir. En iyi yanı, bunların çoğunun yinelenen olaylar olmasıdır, böylece etraflarındaki iletişimi önceden planlayabilirsiniz.