Muğla’nın Milas ilçesinde, havalimanı ve termik santralde çalışan işçileri taşıyan iki servis minibüsü kaza yaptı. Kazada çok sayıda kişi yaralandı.

MUĞLA’DA SERVİS FACİASI: 28 İŞÇİ YARALANDI

Muğla’nın Milas ilçesinde, havalimanı ve termik santralde çalışan işçileri taşıyan iki servis minibüsü kaza yaptı. Kazada 28 işçi yaralandı.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Kaza, Milas-Ören kara yolu Beçin mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.Ü. yönetimindeki 48 S 3719 plakalı minibüs, havalimanında çalışan işçileri almak için yolda durdu. Bu sırada arkadan gelen H.A. idaresindeki 48 S 3990 plakalı minibüs, termik santralde çalışan işçileri taşıyordu. H.A, önündeki minibüsü fark edemeyince çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle U.Ü’nün kullandığı minibüs yan yattı.

Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Kazada yaralanan 28 işçi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından Milas Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazanın nasıl olduğu ise bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yol kenarında duran minibüsün aniden yola çıktığı, arkadan gelen minibüsün de ona çarptığı görülüyor. Kazanın ardından minibüslerden inen işçilerin panik yaşadığı da görüntülere yansıyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Muğla Valiliği, kaza ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kaza bölgesine 7 ambulans ve 21 sağlık personelinin gönderildiği belirtildi. Açıklamada, “Kazada 28 kişi yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Kazayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

Kaynak: AA