Aysel Önder, 2024 Virtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 400 metrede 57.54'lük derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Önder, bu derecesiyle Polonyalı Barbara B. Niewiedzial'a ait 58.12'lik dünya rekorunu da alt üst etti.

Daha önce 2023 yılında düzenlenen Avrupa Para Atletizm Şampiyonası'nda da 400 metrede altın madalya kazanan Önder, bu başarısıyla Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı.

Aysel Önder, dünya rekoru kırdığı anı şu sözlerle anlattı: "Çok heyecanlıyım. Bu duyguyu tarif edemem. Dünya rekoru kırmak hayalimdi ve bu hayali gerçekleştirdim. Çok çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Bu madalya Türkiye'ye armağanım olsun."

Aysel Önder'in başarısı Türkiye'de büyük sevinçle karşılandı. Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aysel Önder'i tebrik ederek, "Aysel Önder'in başarısı bizleri gururlandırdı. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Aysel Önder'in başarısı, diğer engelli sporculara da ilham kaynağı oldu. Engelli sporcular, Aysel Önder'in başarısının kendilerine de umut verdiğini ve daha büyük başarılara imza atmak için motive olduklarını söylediler.

Kaynak: AA