Adil Sani Konukoğlu Dünya Gazetesi TV’de yayınlanan “Toplumsal Fayda Sohbetleri” programına konuk olarak Arzu Çekirge Paksoy’un sorularını yanıtladı.

SANKO Holding’in 1904 yılında kurulduğunu anımsatan Konukoğlu, "Büyük dedemiz Sani Bey'in 1904 yılında Gaziantep'te dokumacılıkla temellerini attığı, Zekeriya dedemizin emekleriyle büyüyen SANKO Holdingi, rahmetli babamız Sani Konukoğlu 1943 yılında vizyonu ve çalışmalarıyla büyüttü” diye konuştu.

Yaşamın en temel gereksinimleri olan eğitim, sağlık ve kültür alanlarında sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürülebilir modellerle yürütmek ve ülkemize fayda sağlamak amacıyla 1989 yılında Sani Konukoğlu Vakfı’nın kurulduğunu dile getiren Konukoğlu, şunları kaydetti:

“Vakfımız yılda 1500 öğrenciye burs veriyor. Mezun ettiğimiz 30 bin bursiyerimiz var. Ağırlığı eğitime veriyoruz. Eğitim ve sağlık bizim için çok önemli. Dört fakülte ve 25’e yakın okulu devletimize bağışladık.

1996 yılında faaliyete geçen SANKO Üniversitesi Hastanesi, tek çatı altında 600 yatak kapasitesiyle ülkemizin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olma özelliğini taşıyor. 2013 yılında sağlık alanında kalitenin yükseltilmesi, referans üniversite olmak ve geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmek hedefiyle SANKO Üniversitesi’ni kurduk.

KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ

Önemli olan bu ülkeden kazandığınızı bu ülkeye harcayabilmek diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye o kadar zengin bir kültüre sahip ki her şehirde binlerce eser var. Yakın geçmişte Zeugma Antik Kenti’ndeki mozaiklerin su altında kalmaması için başlatılan kurtarma kazılarına sponsor olarak, eşsiz mozaiklerin kurtarılması çalışmalarına katkı sağladık.

2015 yılından bu yana, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Bolonya Üniversitesi iş birliğinde; bir arkeolojik hazine olan Karkamış Antik Kenti’nde, Türk-İtalyan Komitesi tarafından gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarına; SANKO Holding, koruma ve restorasyon çerçevesinde destek veriyoruz.”

2004 yılında sanata ve sanatçıya katkı sunmak amacıyla Güneydoğu’nun ilk özel galerisi olma özelliğini taşıyan SANKO Sanat Galerisi’ni sanatseverlerinin hizmetine sunduklarını anlatan Konukoğlu, galerinin bugüne kadar 353 sergiye ev sahipliği yaparak 717 sanatçımızın eserlerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

HER DOĞAN ÇOCUK BİR PIRLANTA

Paylaşıp birliktelik içerisinde hareket edersek her şey daha güzel olur. Bu dünyanın geçici olduğunu hepimiz biliyoruz ve ömür kısa bizden sonra yaşamak için geriye neler bıraktığımıza bakmak lazım. Kazandığımız bir genç bu ülkenin başına da gelebilir, dünyanın en büyük şirketlerinden birine CEO da olabilir. Bana göre her doğan çocuk işlenmeye hazır tam bir pırlanta, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz.

Kaynak: Bülten