Muğla açıklarında yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem, 14 yaşındaki Afra Nur Günlü’nün yaşamını yitirmesine neden oldu
Afra Nur Günlü Deprem Anında Ne Oldu?
3 Haziran 2025 tarihinde saat 02.17’de Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, Ege ve Akdeniz kıyılarında büyük korkuya neden oldu. Deprem, Muğla, İzmir, Aydın, Antalya, Denizli, Manisa, Bursa, Kütahya ve Balıkesir gibi birçok ilde hissedildi.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Afra Nur Günlü, sarsıntının ardından yaşadığı yoğun korku nedeniyle panik atak geçirdi. Hastaneye kaldırılan Günlü, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Afra Nur Günlü Kimdir?
Afra Nur Günlü, Fethiye Çamköy Ortaokulu 8-D sınıfı öğrencisiydi. Henüz 14 yaşındaydı ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlık sürecindeydi. Başarılı bir öğrenci olduğu öğrenilen Afra Nur’un ani kaybı, ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarını yasa boğdu.
Cenazesi Eldirek Mezarlığı’na Defnedildi
Afra Nur Günlü’nün cenazesi, aynı gün Muğla Eldirek Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Muğla Valisi Açıklama Yaptı
Cenaze töreni sonrası açıklama yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin aileye psikolojik destek sağladığını belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından Afra Nur’un deprem sonrası yaşadığı panik nedeniyle yaşamını yitirdiğini doğruladı.
Depremin Dolaylı Can Kaybı Olarak Kayıtlara Geçti
Afra Nur Günlü’nün vefatı, 3 Haziran’da yaşanan deprem felaketinin dolaylı can kaybı olarak kayıtlara geçti. Gencecik yaşında hayatını kaybeden Afra Nur’un ölümü, Türkiye genelinde büyük üzüntüyle karşılandı.