Geçtiğimiz hafta Şehitkamil Belediyesi Nikah Salonunda bir çiftin nikahında yaşanan Filistin Bayrağı krizi, Şehitkamil Belediyesi Meclis gündemine taşındı. Yaşanan kriz, salonda bulunan yetkililerin ve yapılan görüşmelerin ardından geçilmesine rağmen, çiftin nikahı kıyıldı. Nikah salonundaki davetliler, yaşanan olaya marş ve ezgiler söyleyerek tepki gösterdi. Olayın ardından hem sosyal medyada hem de salon çıkışında Şehitkamil Belediyesine tepkiler yağdı.

FİLİSTİN BAYRAĞINA BU KADAR TAHAMMÜLSÜZLÜK NEDEN?

Şehitkamil Belediye Meclisinde AK Parti adına söz Alan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Mehmet Haz, bir nikah töreninde Filistin bayrağı açılması nedeniyle nikah memurunun çifti evlendirmeyi reddetmesi ve protokol üyelerinin müdahalesi üzerine nikahın kıyılmasının engellenmesini meclis gündemine taşıdı. Mehmet Haz, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a neden Filistin bayrağına bu kadar tahammülsüz olunduğunu sordu. Haz, olayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Dünya şu anda Filistin’de bir soykırımı izliyor. Bizim burada yapabileceğimiz bazı şeyler var. Avrupa’da olduğu gibi protestolar yapılıyor, üniversitelerde protestolar var. Biz de burada elimizden geldiğince Filistin ve Gazze’ye destek için bir şeyler yapıyoruz. Ama ne hikmetse Şehitkamil’de bir nikah töreninde arkadaşlar Filistin bayrağı dağıtıyor. Bu gayet masumane bir şey. Birleşmiş Milletler’in tanıdığı bir devlet. Cumhuriyet Halk Partisi yıllarca ‘bu ülkede biz demokratız, biz insan haklarına saygılıyız’ diyor ama maalesef nikah töreninde bu bayrakları almazsanız biz bu nikahı kıyamayız diyor. Gelin ve damat Filistin marşı eşliğinde sahneye çıkmak istiyor, bu yasaklanıyor. Tüm protokol bir Filistin bayrağı için ayağa kalkıyor ve sonunda nikah kıyılıyor. Biz niye başkanım Filistin bayraklarına bu kadar tahammülsüzüz?”

Ekran Resmi 2024 06 03 23.54.08

SOSYAL MEDYADA VE KAMUOYUNDA TEPKİLER

Olayın ardından sosyal medyada ve kamuoyunda Şehitkamil Belediyesine yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü. Filistin’e destek veren birçok vatandaş, belediyenin tutumunu eleştirerek, Filistin bayrağının açılmasının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Filistin halkının yaşadığı zorluklar karşısında sembolik desteklerin önemli olduğunu vurgulayan tepkiler, belediyenin bu tutumunu gözden geçirmesi gerektiği yönünde birleşti.

Muhabir: Haber Merkezi