Pazara katılan 100 antikacı, yılların izlerini taşıyan en özel ürünlerini stantlarda vatandaşlarla buluşturdu. Eski saatler, radyolar, daktilolar, gramofonlar, bakır işçiliği örnekleri, halılar, plaklar, fotoğraf makineleri ve daha birçok kıymetli antika, ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.
KATILIMCILAR, ZAMAN YOLCULUĞUNA ÇIKTI
Antika kültürüne gönül veren yüzlerce vatandaş, geçmişin izlerini taşıyan ürünlerle adeta bir zaman yolculuğuna çıktı. Ziyaretçiler, özellikle nadir bulunan koleksiyon ürünleri karşısında büyük heyecan yaşadı. Antika severler, bu tür etkinliklerin kent kültürüne canlılık kattığını, farklı kesimlerden insanları bir araya getirdiğini ve aynı zamanda bir kültür mirası taşıdığını belirttiler.
DÜZENLİ OLARAK GERÇEKLEŞECEK
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Antika Pazarı’nın her ayın 2. pazar günü Değirmiçem Pazar Yeri’nde düzenleneceğini söyledi. Etkinliğin, hem antika kültürünü yaşatma hem de esnaf ve koleksiyonculara destek sağlama amacı taşıdığını ifade eden yılmaz, pazarın Gaziantep’in kültürel kimliğine de önemli bir katkı sunduğunu dile getirdi.