Yılın ilk iki ayında enflasyonun beklentileri aşan performansı, asgari ücretin yeniden değerlendirilmesi gerektiği tartışmalarını başlattı.

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar için asgari ücret konusu önemli bir gündem maddesi haline geldi. Yılın ilk iki ayında enflasyonun beklentileri aşan performansı, asgari ücretin yeniden değerlendirilmesi gerektiği tartışmalarını başlattı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücrete İkinci Zam Gelecek Mi Hükümetten İlk Açıklama Geldi (2)

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM TARTIŞMALARI YENİDEN GÜNDEMDE

Enflasyonun ilk iki ayında beklentilerin üzerinde açıklanması, asgari ücretin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği konusunu tekrar gündeme getirdi. Türkiye’de aylık enflasyon, ocak ayında yüzde 6,7, şubat ayında ise yüzde 4,53 artış gösterdi. Bu durum, asgari ücretin yılın ilk iki ayında enflasyon karşısında yüzde 11,23 eridiğini gösteriyor. Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 36 olarak açıklamıştı.

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM GELECEK Mİ?

Bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağı açıklanmasına rağmen kamuoyunda “ikinci zam gelir mi?” sorusu sorulmaya başlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bu konuda önemli bir açıklama yaptı. Akbaşoğlu, nisan ayının ortalarından itibaren çalışmaların başlayabileceğini belirtti. “O tarihten itibaren bu hususları müzakere edeceğiz ve haziran sonu temmuz başı itibarıyla da emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız ve buna dair düzenlemelerimizi de inşallah gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: Bahri Uçar