Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açılış konuşmasında “Asgari ücreti, çalışanlarımızın gelirini enflasyona ezdirmeden, istihdamı koruyup artırarak, en uygun seviyede tespit etmek için çaba göstereceğiz” dedi. Şimdi gözler ikinci toplantıda.

ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari ücreti, yasaya göre işçi, işveren ve hükümetin beşer temsilcisi olan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Komisyon, yeni asgari ücreti belirlemek için aralık ayı içinde belirlenen tarihlerde toplanacak.

İkinci toplantının 18 Aralık’ta yapılacağı duyuruldu.

İLK TOPLANTIDA NELER OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlık ettiği ilk toplantı, Bakanlığın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda, işçi tarafını TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren tarafını ise TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol temsil etti.

Bu yılki toplantılarda bir ilk yaşandı ve 5 kişilik TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçi yer aldı. Bir kasiyer, bir sağlık çalışanı, bir enerji işçisi ve bir taşeron işçi, yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecine katılarak görüşlerini paylaştı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Asgari ücret zammı, komisyonun aralık ayı sonunda yapacağı son toplantıda belli olacak.

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin, işçilerin gelirini enflasyona ezdirmeden, istihdamı koruyup artırarak, en uygun seviyede belirlenmesi hedefleniyor.w