Gaziantep FK eski Yöneticisi Mesut Akın’ın oğlu Hüseyin Akın ve Kerim Gündoğan ATV araç ile hareket halinde iken, alkollü olduğu ileri sürülen sürücü V.K. idaresindeki aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.  Acılı baba Mesut Akın,  tek isteğinin sorumlunun hak ettiği cezayı alması olduğunu söyledi. Duruşmanın yarın 30 Ocak Salı günü olacağı belirtildi.

Gaziantep, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Gaziantep FK eski Yöneticisi ve GTO Meclis Üyesi Mesut Akın’ın oğlu 14 yaşındaki Hüseyin Akın ve Kerim Gündoğan’ın hayatını kaybettiği ATV kazası ile sarsılmıştı.

15 Temmuz Mahallesi’nde 11 Ekim 2023 günü akşam saatlerinde yaşanan olayda, 14 yaşındaki Hüseyin Akın ve Kerim Gündoğan, ATV ile hareket halinde iken yola kontrolsüzce çıkan V.K. yönetimindeki aracın çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı. Olayın ardından sağlık ekipleri tarafından Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 2 çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Alkollü olduğu ileri sürülen sürücü V.K. ise tutuklanmıştı.

Baba Akın İsyan Etti

Sosyal medya hesabından acı olayla ilgili paylaşım da bulunan Merhum Hüseyin Akın’ın babası Mesut Akın, isyan etti: ‘’ Bundan tam 102 gün önce oğlum Hüseyin Akın ve Kerim Gündoğan’ın, iki genç fidanın alkollü araç kullanarak ölümüne sebep olan V.K.’nın tutuklu olduğu cezaevinde serbest kalmak için her türlü yolu denediğini en başından beri biliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Taziye Girişiminde Dahi Bulunmadılar

Akın, ‘’Niyet o kadar kötü ki, vicdanlar o kadar körelmiş ki aradan geçen onca zamanda herhangi bir mahcubiyet, özür, taziye girişiminde dahi bulunmadı. ’ifadelerine yer verdi.

Hak Ettiği Cezayı Alması Tek İsteğim

V.K.’nın olayda asli kusurlu olduğunu sosyal medyadaki paylaşımda belirten Akın, ‘’Asli kusurlu olduğu ve iki ölüme sebep olduğu kazadan temiz çıkmak için dışarıdaki iş bitiren arkadaşlarını da bu vicdansızlığa ortak edip bilirkişi raporuna kadar müdahale ettiklerini de düşünüyorum. Benim tek umudum önce Allah sonra Yüce Türk Adaletinde. Hak ettikleri cezayı almaları en büyük isteğim. Ve inşallah öyle olur’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi