Anadolu Ajansı tarafından Gaziantep’te düzenlenecek Kent Ekonomileri Zirvesi Gaziantep–Halep Programı merakla bekleniyor. Yarın gerçekleştirilecek programa yoğun bir katılım beklenirken, konuşmacı olarak ise programda Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Halep Valisi Azzam El Garib, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye-Şam Büyükelçisi Nuh Yılmaz yer alacak.
BAKAN BOLAT KATILACAK
Programa dair Bakan Bolat’tan açıklama geldi. Bakan Bolat, “Yarın Gaziantep’te Anadolu Ajansı öncülüğünde düzenlenecek Kent Ekonomileri Zirvesi Gaziantep–Halep Programı kapsamında, Suriye Arap Cumhuriyeti Ekonomi ve Sanayi Bakanı Dr. Muhammed Nidal eş-Şaar ile birlikte “Türkiye ve Suriye İçin Ticarette Yeni Ufuklar” başlıklı özel oturumda bir araya geleceğiz.” Dedi.
ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK
Bakan Bolat, “İş dünyamızın kıymetli temsilcileri, kamu kurumlarımız ve bölgesel paydaşlarımızla birlikte; Türkiye ile Suriye arasında yeniden canlanan ticaret, yatırım, lojistik, üretim ve gümrük alanlarındaki iş birliği imkânlarını kapsamlı şekilde değerlendireceğiz. Komşumuz Suriye’de istikrarın güçlenmesi ve yeniden imar sürecinin ilerlemesi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler açısından yeni fırsatları da beraberinde getirmektedir. Türkiye olarak, karşılıklı fayda temelinde geliştirilecek ticari ve ekonomik ortaklıkların hem ülkelerimizin kalkınmasına hem de bölgemizin refah ve istikrarına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.
HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM
Bakan Bolat, “Bu vesileyle, Anadolu Ajansı başta olmak üzere zirvenin düzenlenmesine katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, programın ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Diye konuştu.





