Fidan, “Yapay zekanın kontrolü kaybetme riski var… İstihbarat analizinde devrim yaratacak.” ifadelerini kullandı.

“FİDAN: YAPAY ZEKA İSTİHBARATTA DEVRİM YARATACAK”

Fidan, NTV’de Seda Öğretir ve Ahmed Arpat’ın sorularını yanıtlarken, yapay zeka konusunda dikkat çekici ifadeler kullandı. Fidan, “Yapay zeka konusunda şimdiden hazırlık yapmamız gerekiyor.” dedi ve “Yapay zekanın kontrolü kaybetme riski var. Geçmişte nükleer silahları elde eden devletler, uzay silahlarından bahsediliyor. Yapay zeka, istihbarat alanında çok şey yapacak. İstihbarat analizinde devrim yaratacak.” açıklamasını yaptı.

“BİRÇOK MESLEK GRUBU İŞLERİNİ KAYBETTİ, HABERLERİ YOK”

Bakan Fidan Yapay Zeka Hakkında Uyarılarda Bulundu!

Fidan, “Yapay zeka konusu öyle bir noktaya geldi ki, birçok meslek grubu işini kaybetti, haberleri yok.” dedi. Fidan, geçenlerde ziyaret ettiği bir ülkede, adını vermediği bir ülkenin yapay zeka ile işbirliği yaptığını ve bu teknolojinin halka açık olmayan versiyonlarını gördüğünü belirtti. Fidan, “Orada muhasebe işlemleri, mimari işlemler, statik hesaplar, mühendislik hesapları, birçok konu otomatik olarak çözülüyor. Bunlar ticarileştiğinde ve toplum hayatına girdiğinde, insanların yerine makinelerin geleceğini öngörmeliyiz.” dedi.

“ŞİMDİDEN HAZIRLIK YAPMALIYIZ”

Fidan, “Şimdiden hazırlık yapmalıyız. Türkiye olarak yapay zeka konusunda çalışmalıyız.” dedi.

“İSTİHBARATTA DEVRİM YARATACAK”

Fidan, “Yapay zekanın kontrolü kaybetme riski var. Geçmişte nükleer silahları elde eden devletler, uzay silahlarından bahsediliyor. Yapay zeka, istihbarat alanında çok şey yapacak. İstihbarat analizinde devrim yaratacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER 7