Emeklilere yüzde 11,68’lik ilave zam ve 10 bin TL asgari emekli maaşı düzenlemesi TBMM’den geçti. Emeklilere ilave zam Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Refah payı ve 10 bin TL asgari emekli maaşı nedeniyle oluşan maaş farkları için geri sayım sürüyor. SSK, Bağ-Kur maaş farkları ne zaman ödenecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan konuya dair açıklama geldi.

SSK, BAĞ-KUR MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK, Bağ-Kur emeklilerine verilen zam farklarını bir hafta içinde ödeyeceklerini belirtti. Bakan Işıkhan, “Zam oranları Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra ortaya çıkan aylık farklar yaklaşık bir hafta içinde emeklilerimizin hesabına yatırılacak” dedi.

Türkiye Yüzyılın Emektarı Çalıştayı’nda konuşan Bakan Işıkhan, şöyle devam etti: “2024 yılının ilk yarısı için; Memur emeklilerimize yüzde 49.25 zam yapmıştık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ise yüzde 37,57 olarak belirlenen zam oranlarına 11,68 puan daha zam ekleyerek, emekli maaşları zam oranlarını tüm emeklilerimiz için aynılaştırdık. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımızın maaş zam oranını da Memur emeklisi vatandaşlarımız gibi yüzde 49.25’e çıkardık. Tüm emeklilerimize buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Bunun yanında bildiğiniz üzere emeklilerimizin emekli aylıkları her yılın Ocak ve Temmuz aylarında artıyor. Temmuz ayında da memurlar için Toplu Sözleşmenin; SSK ve Bağ-Kur için de mevzuatın gerektirdiği şekilde emekli aylıkları artıyor. Zam oranları Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra meydana gelen aylık farklar yaklaşık bir hafta içinde emeklilerimizin hesabına yatırılacak inşallah. Bu vesileyle, güçlü iradeleriyle bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: Bahri Uçar