Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanı etkileyecek iki önemli konuda, staj mağdurları ve kademeli emeklilik için soğuk duş etkisi yaratacak bir açıklama yaptı. Karar'ın haberine göre, AK Parti MYK toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işıkhan, "Staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." ifadelerini kullanarak bu konularda yakın zamanda bir düzenleme yapılmayacağını açıkça dile getirdi.

STAJ MAĞDURLARI BEKLENTİDE

Uzun süredir staj sürelerinin emeklilik hesabına katılması için mücadele eden staj mağdurları, Bakan Işıkhan'ın bu açıklamasından büyük hayal kırıklığına uğradı. Staj mağdurları, yaptıkları stajların emeklilik primlerine eklenmesi ve emeklilik yaşlarının bu süreye göre düşürülmesi için taleplerini dile getirmeye devam ediyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK UFUKTA GÖRÜNMÜYOR

Emeklilik şartlarının iyileştirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendirilen kademeli emeklilik sistemi de gündemde yer almıyor. Bakan Işıkhan'ın açıklaması, kademeli emeklilik talep eden çalışanlar için de umutları söndürdü.

Kaynak: Karar