Bu tür durumlarda numaranın kime ait olduğunu öğrenmek için çeşitli ücretsiz yöntemler bulunmaktadır.

Apple'ın Satışları Yılın İlk Çeyreğinde Yüzde 19,1 Düştü Apple'ın Satışları Yılın İlk Çeyreğinde Yüzde 19,1 Düştü

NUMARA SORGULAMA YÖNTEMLERİ

Bir arama geldiğinde rehberde kayıtlı olmadığı durumda, numaranın kime ait olduğunu bulmak için farklı yöntemler kullanılabilir. Bu yöntemlerin başında, Google araması yapmak gelir. Telefon numarası Google'a yazılarak arama yapılabilir ve eğer bilinen bir numara ya da firma ise sonuçlar hemen görülebilir.

OPERATÖRÜN NUMARA SERVİSLERİ

Gelen aramanın bir cep telefonu numarası olduğu durumlarda, o numaranın ait olduğu operatörün bilinmeyen numaralar servisi aranabilir. Bu servisler sayesinde numaranın kime ait olduğu öğrenilebilir. Ayrıca, numaranın ait olduğu operatörün kendi bilinmeyen numaralar servisi de kullanılabilir. Örneğin, Vodafone'a ait bir numara için 7048 kısa mesaj hattına mesaj gönderilebilir ya da *11842 kodu girilerek numara sorgulanabilir.

ÜCRETSİZ NUMARA SORGULAMA SİTELERİ

Ücretsiz numara sorgulama siteleri de numaranın kime ait olduğunu öğrenmek için kullanılabilir. Bu sitelere girilerek, numara yazılır ve ardından güvenlik kodu girilerek sorgulama yapılır. Çıkan sonuçlar arasından güvenilir olanlara bakılarak numara hakkında bilgi edinilebilir.

Muhabir: MEHMET FENER