Bitcoin fiyatı son 24 saatte %5 artarak 47.000 dolar seviyesine yükselirken, spot Bitcoin ETF piyasasında da dün 405 milyon dolarlık net giriş gerçekleşti. Bu, son günlerin en yüksek günlük fon akışı olarak kayıtlara geçti. ETF’e yönelik talep artışının Bitcoin fiyatındaki yükselişle eş zamanlı olması, piyasaya yönelik iyimserliğin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Spot Bitcoin Etf Piyasasında Rekor Fon Girişi

BitMEX Research’ün paylaştığı verilere göre, Bitcoin ETF akışlarında belirgin bir iyileşme yaşanıyor. Hafta içinde akışlar zayıf seyretse de dünkü işlemlerde hacim pozitif yönde canlandı ve Bitcoin talebini artırdı. Dün gerçekleşen 405 milyon dolarlık fon girişinin yarısı BlackRock’ın IBIT ürününe yönelirken, onu 128,3 milyon dolar ile Fidelity’nin FBTC’si izledi. GBTC’den ise 101,6 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Ancak GBTC itfalarının önemli ölçüde azaldığı da görülüyor.

Bitcoin ETF pazarı bir ayda 2,1 milyar dolar büyüdü

8 Şubat tarihli rapora göre, spot Bitcoin ETF pazarı yaklaşık bir aylık sürede 2,1 milyar dolar net giriş elde etti. Böylece toplam fon girişi 8,4 milyar dolara ulaştı. Bu girişlerin yaklaşık %75’i BlackRock ve Fidelity fonlarına gerçekleşti. Bununla birlikte GBTC’den 6,3 milyar dolarlık çıkış kaydedildi.

Bitcoin Etf Pazarı Bir Ayda 2,1 Milyar Dolar Büyüdü

Fon girişlerindeki ivmenin yükselmesi, risk iştahının artmasıyla birlikte kripto para piyasasına olan güveni de yansıttı ve vadeli işlemleri de harekete geçirdi. Sonuç olarak Bitcoin fiyatı son 24 saatte %5’i aşan değer kazancıyla 47.000 dolar bandında işlem görmeye başladı. Bazı analistler, bu yükselişi Bitcoin halving öncesi fiyatlamaya bağlıyor.

Kripto para piyasasında son durum

Bitcoin’e yönelik talep kripto para piyasası geneline de yansıyor ve toplam piyasa değeri, %4 bandında artışla 1,78 trilyon dolara kadar çıktı. Günlük işlem hacmi %20 yükselerek 70 milyar dolar ortalamaya ulaştı. Kripto para korku ve risk iştahı endeksi de 62 seviyesine yükselerek yeniden risk iştahı bölgesine girdi.

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Piyasa değeri yüksek kripto para birimleri arasında Bitcoin’in ardından Ethereum ve AVAX şu an en çok değer kazanan kripto para birimleri olarak sırasıyla 2.500 dolar ve 37 dolar seviyelerine tırmandı.

İlk 100’de günün en çok yükselen kripto paraları, %15’i aşan değer artışlarıyla RUNE ve BONK oldu. İlk 100’e yeni giren RON ve JUP ise bugün piyasadaki yükselişten nasibini alamadı ve düşüş eğilimine devam ederek en çok değer kaybeden altcoin’ler oldu.

Muhabir: MEHMET FENER