Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den beri sürdürdüğü saldırılarda 100 bin kişinin öldüğünü, yaralandığını veya akıbetinin bilinmediğini söyledi.

Lazzarini, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Gazze’deki nüfusun yüzde 80’inin evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Gazze'de Çocuk Olmak

Lazzarini, Gazze’de 17 bin çocuğun ailelerinden ayrı düştüğünü veya korumasız kaldığını ifade ederek, “4 aydır devam eden savaşta Gazze’de 100 bin insan hayatını kaybetti, yaralandı veya nerede olduğu bilinmiyor. Bu, Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 5’ine denk geliyor. Bu durumun sizin yaşadığınız şehirde veya ülkede ne anlama geldiğini düşünebilirsiniz.” dedi.

Lazzarini, Gazze’de şiddetin durmadığını vurgulayarak, “Savaş devam ediyor ama kimse kazanmayacak. Sadece acı, sefalet ve üzüntü olacak. Ateşkes şart. Gazze’de, İsrail’de, bölgede ve dünyada yaşayan insanların iyiliği için başka bir yol bulunmalı.” diye konuştu.

Gazze Yıkım

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 27 bin 478 kişinin öldüğünü, 66 bin 835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kaynak: AA