Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), ile Türkiye genelindeki dar gelirli kadınların mikrokredi yoluyla ekonomik ve sosyal koşullarını iyileştirmek amacıyla, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından yoksulluğun olmadığı bir Türkiye oluşturulmasını amaçlayan bir program olarak faaliyete başladı.

Ebru Söğüt bu kredi programını kullanarak şu anda kendi kurduğu fabrikanın yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

23 METREKARE DÜKKÂNDAN FABRİKAYA

Küçücük Balkondan Fabrikaya! Gaziantepli Kadının Başarı Hikâyesi!

Yaşadığı zor dönemlerden bahseden Söğüt, “Ben aslında anaokulu öğretmeniyim. Ancak atanamadığım için ücretli öğretmenlik yaptım. Çok işsiz kaldım ancak çalışmaya alışkın bir bünyem olduğu için evde oturamadım. 2018 yılında çalışıp, iş kurmak isteyen kadınlara destek verildiğini öğrendim. Bin TL sermaye ile giriş katındaki evimin küçük balkonumda sattığım çocuklara yönelik ürünlerin yanında paketli gıda ürünleri de ekledim. Balkonum küçük bir bakkal dükkânına dönüştü. Zamanla müşterilerim temizlik ürünleri de sormaya başladı. Yeni açılan temizlik ürünü satan bir firma ile tanıştım. Buradan aldığım temizlik ürünlerini balkonumda satmaya başladım. Bunun üzerine eşimle temizlik ürünleri satacak küçük bir  iş yeri açmaya karar verdik ve elimizde ne var ne yok işyeri açmak için harcadık. Tam da bu sırada daha önce çalıştığım firmadan temizlik ürünleri alıp satmaya başladım. Alım satımın yanında aile dostumuz olan bir kimyager ile anlaşıp kendi markamı oluşturmaya karar verdim ve yine 2019 yılında “Derinsu Kimya Şirketi’ni” kurdum. Şuan iş yerimde 2 kimyager dâhil toplam 8 kişiye iş istihdamı sağlıyorum” dedi.

“KADIN BUNU YAPABİLİR Mİ DİYE DÜŞÜNMEMELİ, YAPMALI”

Küçücük Balkondan Fabrikaya! Gaziantepli Kadının Başarı Hikâyesi!

Gelecekteki planlarından bahseden Söğüt, “ Bundan 6 yıl sonrasında tamamen makineleşmiş bir fabrikada iş yapmak istiyorum. Büyük markalarda çalışan insan sayısı çok az durumda bende fabrikamı tamamen makineleştirmek için çabalıyorum. Bundan yıllar sonra şu an attığım bidonları yeniden dönüştürerek o atıklardan kullanacağım şişeleri yapmak istiyorum. Bu sektörde büyümenin bir sonu yok. Özellikle kadınların daha atılgan olması gerekiyor. Kadınlar, Kadın bunu yapabilir mi diye düşünmemeli, yapmalı. Bu süreçte eşimin bana destek olması en büyük motivasyonumdu. Onunla birlikte markamı ilerlettim. ” ifadelerini kullandı.

Editör: Bahri Uçar