Borsanın Enerji devinden milyar liralık sözleşme duyurusu geldi. Borsada dikkat çeken şirketlerden biri olan CW Enerji firması Sütaş Süt Ürünleri A.Ş. arasında yaklaşık 5,5 milyon dolarlık işbirliği anlaşmaimzalandı.

CW ile Sütaş arasında 5.5 milyon dolarlık dev proje

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ. (CWENE) ile Sütaş Süt Ürünleri A.Ş. arasında yaklaşık 5,5 milyon dolarlık sözleşme imzalandı. İşbirliği güneş enerji santrali kurulumu üzerine oldu.

Borsa İstanbul'da CWENE koduyla işlem görmekte olan CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş.'den büyük çaplı sözleşmelerin duyurusu geldi.

CW Enerji'den KAP'a yapılan açıklamada;

"Şirketimiz ile müşterimiz Sütaş Süt Ürünleri A.Ş. arasında, güneş enerjisi  santrali kurulumu gerçekleştirilmek amacıyla toplam 9250 kWe gücünde KDV hariç toplam 5.550.000,00 USD (BeşmilyonbeşyüzellibinAmerikandoları) (Sözleşme imza tarihi itibariyle bu tutar, TCMB  Döviz alış TL/USD kuru ile KDV hariç toplam 160.266.240,00 TL'dir.) tutarında olmak üzere iki ayrı sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu projelerin, 2024 yılı ikinci çeyreğin sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır." denildi.

BAHRİ UÇAR