CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, TBMM Genel Kurul’unda yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar’ı istifaya davet etmesi ziraat odalarından tepki çekti.

CHP’Lİ HASAN ÖZTÜRKMEN, TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR’IN İSTİFASINI İSTEDİ

CHP’li Hasan Öztürkmen mecliste yaptığı konuşmada, “Yirmi iki seneden bu yana Ak Parti iktidarını destekleyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı, Çiftçileri temsil ettiğini iddia eden Sayın Şemsi Bayraktar’ı istifaya davet ediyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Öztürkmen’in TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’a yönelik sözleri ziraat odası başkanları tarafından tepkiyle karşılandı.

GAZİANTEP ZİRAAT ODASI BAŞKANLARINDAN CHP’Lİ VEKİL ÖZTÜRKMEN’E SERT TEPKİ

Gaziantep’teki ziraat odası başkanları, yaptıkları açıklama ile CHP’li Hasan Öztürkmen’e sert tepki gösterdi.

Gaziantep’te Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak ve Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, yaptıkları açıklama ile CHP’li Vekil Hasan Öztürkmen’e sert tepki gösterdi.

Chp Gaziantep Milletvekili Öztürkmen’e Sert Tepki Haddi Değil!

YİĞİT: “ZİRAAT ODALARINI SİYASETE ALET ETMESİNLER”

Gaziantep Ziraat Odaları olarak TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın arkasında olduklarını belirten Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, “CHP’li Milletvekili Hasan Öztürkmen, mecliste yaptığı bir açıklamada TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ı istifaya çağırdı. CHP’li Milletvekili Öztürkmen’in bu sözlerini kabul etmiyoruz. O milletvekilini davet ediyoruz. Her ilçede ziraat odası var. Gelsin ziraat odalarını, çiftçileri ziyaret etsin ona göre mecliste konuşsun. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ı her zaman çiftçinin yanında oldu. CHP’li Milletvekili Öztürkmen ziraat odalarını siyasete alet etmesin” dedi.

ÇOLAK: “BAYRAKTAR’I İSTİFAYA ÇAĞIRAMAZ, HADDİ DE DEĞİL”

CHP’li Milletvekili Hasan Öztürkmen’in açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak gördüklerini belirten Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak ise,  “Çiftçinin sesi olan TZOB Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın her zaman arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Türkiye Ziraat Odaları Birliğini, ‘iktidardan faydalandığını’ öne sürerek açıklama yapan CHP’li Milletvekili Hasan Öztürkmen’i şiddetle kınıyoruz. Sayın Öztürkmen, TZOB Başkanımız Şemsi Bayraktar’ı istifaya çağıramaz, haddi de değil” dedi.

Kaynak: BAHRİ UÇAR