Kesin olmayan sonuçlara göre, Şehitkamil Belediyesi'nin yeni başkanı Umut Yılmaz oldu. Yılmaz'ın seçimi kazanmasının ardından Şehitkamil Belediye Meclisi de yeni bir yapılanmaya doğru ilerliyor.

ŞOK SONUÇLAR

AK Parti'nin güçlü olduğu ilçeler arasında yer alan Şehitkamil'de büyük bir sürpriz yaşandı. 3 dönemdir belediye başkanlığını yürüten AK Parti adayı Rıdvan Fadıloğlu, rakibi CHP adayı Umut Yılmaz'a seçimi kaybetti. Fadıloğlu, 88 bin 574 oy alarak yüzde 25,92'lik bir oranla ikinci sırada yer alırken, Yılmaz ise 135 bin 525 oy ve yüzde 39,66 oy oranıyla seçimlerin galibi oldu. Üçüncü sırayı ise Yeniden Refah Partisi adayı Kamil Yavuzer aldı.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİSİNDE DEĞİŞİM

Umut Yılmaz'ın seçimi kazanmasıyla birlikte Şehitkamil Belediye Meclisi'nin de yeni dönemde şekillenmeye başladığı belirtiliyor. Yılmaz'ın kontenjanında yer alan 5 isim ve 22 meclis üyesi, yeni dönemde Şehitkamil Belediye Meclisi'nde görev alacaklar.

Şehitkamil ilçesindeki yerel seçim sonuçları, bölgedeki siyasi dengeleri ve beklentileri değiştirecek nitelikte. Yeni dönemde, ilçe sakinleri ve yönetim, belediyenin geleceği ve yapılacak çalışmalar konusunda merakla bekleyişlerini sürdürüyor.

YILMAZ’IN KONTENJAN LİSTESİ

  1. Yusuf Açıkgöz
  2. Murat Işık
  3. Nizamettin Özseven
  4. Hayriye Didem Dinleyici

İŞTE YENİ DÖNEM MECLİS ÜYELERİ

  1. Ersin Atar
  2. Mehmet Sucu
  3. Ural Yıldırım
  4. Uğur Acıoğlu
  5. Ceren Benli
  6. Süleyman Türkmen
  7. Sait Yalçın
  8. Ali Güdücü
  9. Zehra Eltan
  10. Resul Öksüz
  11. Hasan Çolak
  12. Burak Kaya
  13. Ali Özçelik
  14. Kadir Yemişen
  15. Öznur Sevinç
  16. Cuma Hava
  17. Songül Yalçın
  18. Reşit Kaya
  19. Seda Sevinçer
  20. Ali Cem Tepe
  21. Mehmet Ali Öztürk
  22. Seda Aslıkara Karayılan
Muhabir: MEHMET FENER