Emeklilerin 8 ila 12 bin TL arasında promosyon alacağı belirtiliyor. Ancak çift maaş alanlar için durum nasıl?

ÇİFT MAAŞ ALANLARA AYRI PROMOSYON

1

Emekli promosyonunda yeni bir gelişme yaşandı. Kamu bankalarının pazartesi günü başvuruları almaya başlamasının ardından, bugün zamlı promosyon ödemeleri gerçekleştirilecek. Ancak çift maaş alan emekliler için ayrı ayrı promosyon hakkının olduğu ortaya çıktı.

UZMANLARDAN PROMOSYON TAVSİYELERİ

2

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, konuyla ilgili olarak yapılan güncellemeler hakkında önemli bilgiler verdi. Halihazırda devam eden bir sözleşmenin varlığı durumunda, şubeye gidilerek müşteri temsilcisine talebin iletilebileceğini belirtti. Ayrıca promosyon sözleşmesinin ATM, SMS, telefon ve e-Devlet aracılığıyla da yapılabileceğini vurguladı.

PROMOSYON DETAYLARI

3

27 Nisan Altın Fiyatları! Yükseliş Yeniden Başladı! 27 Nisan Altın Fiyatları! Yükseliş Yeniden Başladı!

Yılmaz, promosyonlarla ilgili detayları da şu şekilde açıkladı: Emekli maaşına göre promosyon miktarı belirleniyor. SGK'nın yayınladığı duyuruya göre, dul ve yetim maaşı alanların promosyon ödemeleri 5.000 TL'den başlayarak artıyor. En yüksek promosyon tutarı ise 12.000 TL olarak belirlendi.

ÇİFT PROMOSYON HAKKI KİMLERE VERİLİYOR?

4

Çift promosyon hakkı, sosyal güvenlik sisteminde iki ayrı maaş alma hakkına sahip olanlara veriliyor. Bu durum genellikle dul ve yetim aylığı alanlar için geçerli. Emekli maaşı alan kişinin ölüm tarihi ve emekli olunan kurumlar bu durumu belirliyor. Örneğin, eş ve anne veya babadan maaş alanlar bu haktan yararlanabiliyor. Her bir maaş dosyası için ayrı promosyon hakkı doğuyor.

Muhabir: MEHMET FENER