İşte verilecek hibe miktarı ve diğer detaylar:

YARI YARIYA DESTEK

Bakanlık tarafından başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyası, hak sahiplerine yarı yarıya destek sunuyor. Bu destek kapsamında her bir konut için 700 bin lira hibe ve 700 bin lira kredi sağlanacak. Diğer tüm konutlar için ise 1 milyon 400 bin lira kredi desteği sunulacak.

konut

İŞ YERİ DESTEĞİ

İş yeri sahipleri de kampanyadan yararlanabilecek. Her bir iş yeri için 350 bin lira hibe ve 350 bin lira kredi desteği verilecek. Diğer iş yerleri için ise 700 bin lira kredi imkanı sağlanacak.

GELİR ŞARTI YOK

Kampanya kapsamında verilecek olan kredilerde gelir ve kredi puanı gibi şartlar aranmayacak, böylece daha geniş bir kesimin destekten faydalanması amaçlanıyor.

KİRACILARA DESTEK

Bu kampanya kapsamında kiracılara da destek sağlanacak. Dönüşüm sürecinde taşınma desteği olarak bir kereye mahsus 100 bin lira verilecek. Bu destek, dönüşüm sürecinde ev sahibi veya kiracı olup olmalarına bakılmaksızın verilecek.

ÖDEMELERİN BAŞLANGICI

Hak sahiplerinin ödemeleri, ruhsat tarihinden itibaren 24 ay sonra başlayacak. Bu süreçte vatandaşlar, riskli yapılarını yenileyip güvenli konutlara geçtikten sonra ödemelere başlayacaklar.

KAMPANYA KOŞULLARI

Kampanyadan faydalanmak için projedeki bağımsız bölüm sayısının belirli bir sınırı geçmemesi gerekiyor. Ayrıca, 1 Nisan 2023 tarihinden önce alınan yapı ruhsatları da kampanyaya dahil edilmeyecek.

KREDİ GERİ ÖDEMELERİ

Ruhsat alındıktan iki yıl sonra kredi geri ödemeleri başlayacak ve bu ödemeler 10 yıla kadar vadelendirilecek. İlk yıl taksitlerde faiz uygulanmayacak, sonraki yıllarda ise kalan borç miktarı yıllık TÜFE artışının yarısı oranında güncellenerek hesaplanacak.

Muhabir: Haber Merkezi