DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermesiyle siyasi dengeleri değiştirdi. İstanbul’da yapılan son ankette, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum arasındaki oy farkı ortaya çıktı.

HBS Araştırma Şirketi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

2 BİN 120 SEÇMENLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ

Şubat ayında 2 bin 120 seçmenle yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan ankette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı dikkat çekti. İmamoğlu, anket sonuçlarına göre 44.3 puanla ilk sırada yer aldı.

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum ise 43.1 puanla İmamoğlu’nun hemen arkasında bulundu. İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu’nun puanı 3.1 olarak belirlenirken, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu 2 puanla sınırlı kaldı. Yeniden Refah Partisi’nin henüz açıklamadığı adayının ise puanı 1.4 oldu.

Murat Kurum

DEM PARTİ GERİLEDİ

Ankette ayrıca DEM Parti’nin İstanbul adayı Başak Demirtaş’a da yer verildi. Demirtaş’ın puanı 4.4 olarak ölçüldü. HBS’nin ocak ayında yaptığı ankette Demirtaş’ın oyu yüzde 5.6 olarak tespit edilmişti, bu da gösteriyor ki DEM Parti adayının oy oranında bir gerileme var.

Başak Demirtaş

İMAMOĞLU ZİRVEDE YER ALIYOR

Ocak ayındaki ankette AK Parti’nin adayı Murat Kurum, 43.20 puanla İmamoğlu’nun önünde bulunmuştu. Ancak şubat anketi sonuçlarına göre İmamoğlu, puanını 42.10’dan 44.3’e çıkardı ve rakibi Murat Kurum’u geride bıraktı.

Ekrem İmamoğlu

Kaynak: gazeteilksayfa