Deprem bölgesindeki yerel üreticileri potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan "Güvenilir Ürün Platformu," "Üreten Yöre, Üreten Türkiye" temalı buluşmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'tan sonra Adıyaman'da gerçekleşen toplantıda Güvenilir Ürün Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, Gaziantep'te ise SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nu ziyaret etti.

Üreten Yöre, Üreten Türki̇ye Buluşmalari (1)

Toplantıda konuşan Toprak, deprem bölgesi illerinin dayanışma ile ayağa kalkacağına olan inançla düzenledikleri toplantılarla bölgede farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Güvenilir Ürün Platformu'nun birçok sivil toplum liderinin desteklediği bir platform olduğunu vurgulayan Toprak, dayanışmanın sıkıntılı süreçlerde önemli bir role sahip olduğunu ifade etti. Üretim ve üretimin satışa dönüşmesinin gerekliliğine vurgu yaparak, bölgedeki üretimi canlandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Toprak, "Onun için daha sıkı dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Bu etkinliğe destek veren bütün kurum ve kuruluşların yöneticilerine teşekkür ediyorum. Buradaki üreten insanlara moral veriyorlar. Böylece onların üretmelerini teşvik ediyorlar. Deprem bölgesini unutmadık ve sizlerin de desteği ile unutturmayacağız" şeklinde konuştu.

Güvenilir Ürün Platformu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak aynı zamanda TGRT Haber Ekonomi Müdürü ve Türkiye'de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyor. Toprak, Türkiye'nin önde gelen zincir market ve mağaza üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenledikleri toplantıları bölge illerinin tamamında yapmayı planladıklarını ve Gaziantep'teki toplantının daha geniş kapsamlı olacağını belirtti.

Üreten Yöre, Üreten Türki̇ye Buluşmalari (2)-1

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da Celal Toprak liderliğinde gerçekleştirilen toplantıların depremden etkilenen yöre için farkındalık sağlayacağına vurgu yaptı. Depremin hemen ardından dayanışma içerisinde hareket ettiklerini ve SANKO olarak ülkelerine ve milletlerine öncelik verdiklerini ifade etti. Konukoğlu, "Sizin de belirttiğiniz gibi milletçe her sıkıntılı dönemde dayanışmayı gerçekten iyi biliyoruz. SANKO ve Konukoğlu ailesi olarak önce ülkemiz, önce milletimiz anlayışına sahibiz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi