Türkiye son günlerde depremlerle sallanıyor. Malatya ve Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrası vatandaşlar tedirgin olurken, uzmanlar da deprem konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’de deprem riskinin yüksek olduğu 7 bölgeyi duyurdu. Ercan, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. İşte Ercan’ın deprem açıklamaları…

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem 11 ilde hissedilmiş ve büyük hasara yol açmıştı. Bu depremden sonra Türkiye’de depremler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Son olarak Malatya’da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Bu depremler sonrası uzmanlar da deprem konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

PROF. DR. ERCAN DEPREM RİSKİ TAŞIYAN 7 BÖLGEYİ AÇIKLADI

Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’de deprem riskinin yüksek olduğu 7 bölgeyi duyurdu. Ercan, Türkiye’nin deprem gerçeğini ve riskli bölgelerini gösteren bir harita paylaştı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan

İŞTE DEPREM OLUŞABİLECEK YERLER

Ercan, paylaştığı haritada, özellikle Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu ve Göller Bölgesi’nin deprem riski taşıyan bölgeler olduğunu belirtti. Ercan, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların depreme karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Ercan, ayrıca daha önce Naci Görür, Doğan Perinçek ve Okan Tüysüz gibi dört önemli deprem uzmanının Hakkari’de yakın bir gelecekte 7 büyüklüğünde bir deprem bekledikleri açıklamasını da hatırlattı.

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depreminin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen, yaşanan acılar hala unutulmadı. Marmara bölgesinin 1999 yılındaki depremin etkisinden kurtulamadığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Kuzey kolu kırması için gereken 6 milyarlık giga tonluk gücü toplamadan deprem yapamaz” dedi. Ercan, olası yeni bir İstanbul depreminin ise 2045 yılından önce gerçekleşmesinin beklenmediğini belirtti.

Editör: Bahri Uçar