Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibi, uzay görevlerini tamamlayarak Dünya’ya döndüler. SpaceX’in Dragon kapsülü, Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaleti yakınlarında Atlantik Okyanusu’na başarılı bir iniş yaptı. Gezeravcı, Dünya’ya dönüşünün ardından sosyal medya hesabından “Merhaba Dünya! Ben geldim.” ifadelerini kullanarak ilk paylaşımını yaptı.

Gezeravcı’nın ailesi, oğullarının Dünya’ya dönüşünü büyük bir sevinçle karşıladı. Anne Sıddıka Gezeravcı, “Çok güzel bir duygu, hayırlısıyla gitti ve geldi. Bizi, yakınlarımızı mutlu etti.” dedi. Baba Ali Gezeravcı ise oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu belirtti ve “Başarıları daim oldu fakat bazı zamanlarda insanda bir burukluk meydana geliyor. Burukluğu şu anda kaldırıp mutluluk yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ailenin, Ax-3 mürettebatının Dünya’ya dönüş sürecini canlı yayından takip ettiği ve Gezeravcı’nın kapsülden çıkarılma anını izlerken mutluluktan gözyaşlarını tutamadıkları belirtildi. Bu olay, Türkiye’nin uzay çalışmaları tarihinde önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA