Dolandırıcılar, emeklileri hedef alarak çeşitli yöntemlerle bilgi ve para çalmaya çalışıyor. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

DOLANDIRICILARIN YÖNTEMLERİ

Banka işlemleriyle ilgili yaşanan dolandırıcılıkların artmasıyla birlikte emekliler, promosyonlarını takip ederken dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Dolandırıcılar genellikle iki ana yöntem kullanıyor:

BANKA YETKİLİSİ GİBİ DAVRANMAK

Dolandırıcılar, banka çalışanı gibi davranarak emeklileri telefonla arıyor ve onlardan özel bilgilerini istiyor. Promosyonun evlerine getirileceği bahanesiyle bu bilgileri almayı hedefliyorlar.

ESKİ PROMOSYON BAHANESİ

Bir diğer yöntemde ise dolandırıcılar, daha önce promosyon almış olan emeklileri hedef alıyor. Onlara, yeni zamlı promosyon için eski promosyonlarına ilişkin bir fark ödemesi yapmaları gerektiğini söylüyorlar ve bu ödemeyi yapmaları için verdikleri sahte hesap numaralarına para aktarmalarını istiyorlar.

CVV KODU GÜVENLİĞİNİZ İÇİN ÖNEMLİ

Adli bilişim uzmanı Ali Murat Kırık, emeklilerin bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Kırık, özellikle maaş kartlarının arkasında yer alan CVV numaralarının kart güvenliği için hayati önem taşıdığını belirtiyor. Dolandırıcıların, bu CVV kodunu ele geçirerek emeklilerin internet bankacılığı üzerinden hesaplarına erişmeye çalıştığını ifade ediyor.

Muhabir: Mehmet Fener