ESNAF ÖNÜNÜ GÖREMİYORUZ

İnşaat sektöründe yaşanan durgunluktan elektrikçi esnafının üzerine düşen payı aldığını ifade eden Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Mehmet Özpolat, “Yaşanan ekonomik belirsizlik içerisinde esnaf önünü göremiyoruz. Şu anda işleri yüzde 50’den fazla düşen esnafımız sadece bekliyor. Tek isteğimiz enflasyonun düşürülmesi ve ekonomik istikrarın sağlanması” dedi.

ENFLASYON DÜŞÜRÜLMELİ

Kentin en önemli sektörleri arasında bulunan elektrik sektörü, inşaat faaliyetlerinin ekonomik sıkıntılardan ve girdi maliyetlerinin yükselmesi sonrasında durması ile birlikte ağır bir darbe aldı. İşlerin yüzde 50’nin üzerinde düştüğünü dile getiren esnaf, piyasaların yeniden canlanması için ekonominin istikrarlı hale gelmesi gerektiğini vurguladı.

EKONOMİYE GÜVEN DUYULMADIĞI MÜDDETÇE PİYASALAR AÇILMAZ

İnşaat’ta yaşanan durağanlığın elektrikçi esnafına büyük bir darbe vurduğunu sözlerine ekleyen Özpolat, “Yaşanan ekonomik belirsizlik içerisinde esnaf önünü göremiyoruz. Şu anda işleri yüzde 50’den fazla düşen esnafımız sadece bekliyor. Dar boğaza doğru sürükleniyoruz. Piyasaların yeniden canlanması için istikrarlı bir ekonominin hayata geçirilmesi ve insanların da o ekonomiye güven duyması lazım. Ekonomiye güven duyulmadığı müddetçe piyasalar açılmaz” ifadelerini kullandı.

İŞLERİMİZDE ÇOK FAZLA BİR DÜŞÜŞ VAR

“Önümüz bahar mevsimi. İnşallah enflasyon düşer, ürünlerdeki fiyatlar aşağıya iner” diyen Özpolat, “İşlerimizde çok fazla bir düşüş söz konusu. Bununda nedeni dediğimiz gibi inşaatların durması. Geçmiş yıllarda en büyük sorunlarımız arasında işçi sorunu varken, şimdi işçi sayımız artış gösterdi ama işlerimiz tam tersi olarak geriledi. İnşaat sektöründe bir hareketlenme olmaz ise daha sıkıntılı günlerin bizi beklediğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ

Esnaf kefaletlerde kredilerin 650 bin liradan 750 bin liraya çıkarılmasını olumlu olduğunu belirten Özpolat, faiz oranlarının yükselmesinden dert yandı. “Esnaf kefaletlerde kredilerin 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltilmesi olumlu bir gelişme ama yıllık faiz oranının da aynı şekilde yüzde 27’ye çıkarılması bizleri derinden üzdü. Bu faiz oranları gerçekten çok yüksek. Kredi bir esnafın can suyu demek. Ancak esnafın can suyunu kesiyorlar. O nedenle kredi faiz oranlarının düşürülmesi önem teşkil ediyor” çağrısında bulundu.

Muhabir: BAHRİ UÇAR