Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin doğru bir şekilde tespit edilmesi ve beyan edilmesi amacıyla yeni bir inceleme sürecine girdi.

MALİYE BAKANLIĞI İNCELEMELERE BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin doğru bir şekilde tespit edilmesi ve beyan edilmesi amacıyla yeni bir inceleme sürecine girdi. Ülke genelindeki kiracıların bilgilerinin toplanmasıyla başlayan bu süreç, ev sahipleri arasında dikkatle takip ediliyor.

MİLYONLARCA KONUT İNCELEME ALTINDA

Bakanlık tarafından yürütülen çalışmada, yaklaşık 4,5 milyon konut analiz edildi ve bu konutlarda potansiyel kiracılar belirlendi. Yapılan çalışmada ulaşılamayan kiracılara belirli gün ve saat verilerek gerçek kira bedelleriyle ilgili görüşme mektubu bırakılıyor.

DİJİTAL FORM İMKANI SUNULUYOR

Kiracılara yönelik bilgi toplama sürecinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı dijital çözümler sunarak işlemleri kolaylaştırıyor. Kiracılar, artık bilgi formlarını dijital ortamda doldurabilecek ve vergi dairesine gitmeden kira ödemelerine ilişkin bildirimlerini internet üzerinden yapabilecekler.

BAKAN ŞİMŞEK: TESPİTLER YAPILACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak." şeklinde konuşmuştu.

Editör: Bahri Uçar