Kanun teklifi ile evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz, 8 yıl vadeli kredi verilmesi planlanıyor. Kredinin faiz oranı ise yüzde 5 olarak belirlendi.

Kanun teklifinin ilk imza sahibi AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, komisyonda yaptığı konuşmada, kanun teklifi ile gelecek nesillerin sağlıklı aile ortamında hayata hazırlanması ve toplum refahının devamının sağlanmasının amaçlandığını söyledi. İnan, krediden yararlanacak gençlerin yaş sınırının proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre belirleneceğini ifade etti.

Kanun teklifi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Fonun yönetim kurulunda, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı yer alacak. Fonun kaynakları ise Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hissesi ve devlet hakkının yüzde 20’sinden, diğer fonların gelirlerinden Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 10’una kadar aktarılacak tutarlardan, geri ödemelerden, bağış, yardım ve hibelerden oluşacak. Cumhurbaşkanı, devlet hissesi ve devlet hakkının oranını sıfıra kadar indirmeye veya iki katına kadar artırmaya yetkili olacak.