Ancak, takı ve altın alışverişinde yaşanan rekor fiyatlar, evlenecek çiftleri erken harekete geçirmeye zorluyor.

TAV Havalimanları’nın kurucu ortağı  yönetimi bırakıyor TAV Havalimanları’nın kurucu ortağı  yönetimi bırakıyor

ALTIN FİYATLARI VE EVLENECEK ÇİFTLERİN ENDİŞELERİ

 1

Altın fiyatları, son zamanlarda rekor üstüne rekor kırarak yükselmeye devam ediyor. Özellikle İran-İsrail gerilimi sonrası fiyatların daha da artmasından endişe duyan çiftler, takı alışverişlerini erken dönemde yapma eğiliminde.

Eskişehir'deki bir kuyumculuk mağazasının müdürü Emre Öztürk, altın piyasasındaki bu hareketlilik hakkında önemli bilgiler verdi. Öztürk'e göre, altın fiyatlarındaki artışın süreceği ve çiftlerin şimdiden takı alışverişini yapmalarının avantajlı olacağı konusunda uyarılarda bulunuluyor.

ALTIN ALIMINDA ERKEN DÖNEM TAVSİYESİ

 2

Öztürk, düğün sezonunun açıldığını belirtirken, çiftlere altınları şimdiden alarak kenara koymaları yönünde tavsiyede bulunuyor. Bu tavsiye, altın fiyatlarının daha da yükseleceği endişesiyle veriliyor. Özellikle 1 gramlık altınların özellikle 22 ayarında satış ve üretimlerinin durması, çiftlerin tercihlerinde değişikliklere neden oluyor.

TAKILARDA DEĞİŞEN TERCİHLER

 3

Altın fiyatlarındaki yükseliş, gelin ve damat adaylarının takı tercihlerini de etkiliyor. Öztürk'e göre, çiftler daha çok yatırım sağlayan altın türlerine yöneliyor. Özellikle çeyrek altın yerine 1 gram 24 ayar altınlar tercih ediliyor. Büyük setlerin yerine ise minimal ve hafif ürünler tercih ediliyor.

Editör: Mehmet FENER