Bağırsak Sağlığını Destekler:
Hurma çekirdekleri, sindirim sistemini destekleyen ve bağırsak hastalıklarını önlemeye yardımcı olan lif bakımından zengindir. Özellikle Ramazan ayında, iftar ve sahur sofralarında düzenli olarak tüketilmesi önerilir.
Çekirdekleri kullanmak için öncelikle iyice yıkayın. Daha sonra fırın ya da güneşte kararana kadar bekletin. Daha sonra bıçakları güçlü bir öğütücüde toz haline getirin. Ya da eski yöntemle havanda dövün.

Güçlü Kemikler İçin İdealdir:
Çekirdeklerin toz haline getirilip, sabahları aç karna ılık su veya süt ile tüketilmesi, kemik erimesi gibi sorunlarla mücadelede etkili olabilir. Kemiklerin yapısını güçlendirir ve sağlıklı bir kemik yapısının korunmasına yardımcı olur.

Uzun Süreli Tokluk Sağlar:
Özellikle sahur vaktinde tüketildiğinde, hurma çekirdeği tozunun su veya süt ile karıştırılması uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu da gün boyunca enerjinin korunmasına ve daha sağlıklı bir gün geçirilmesine yardımcı olur.

Cilt Sağlığını Destekler:
Hurma çekirdeği, E vitamini bakımından zengindir ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. Bu özelliğiyle cilt sağlığı için oldukça idealdir. Ayrıca çekirdekte bulunan yağ, cilt için nemlendirici ve besleyici bir etki sağlar.

Editör Hakkında
Şanlıurfa, Halfeti doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 2014 yılında başladı. 10 yıllık gazetecilik hayatında muhabir, editör gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Referansgazetesi.com.tr’de 'Güncel, Siyaset, Ekonomi Sorumlu Haber Editörü' olarak devam etmektedir.