Yaklaşık 61 milyon seçmenin 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerin seçeceği bu önemli gündem, olayların durumu da tartışma konusu haline geldi.
OKULLAR 1 NİSAN'DA TATİL EDİLECEK
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılanmaya göre, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edilecek. MEB, seçimlerin eğitim kurumlarının normalleşmesini engellemesi amacıyla bu kararı duyurdu.
Seçimlerin özelliğinden dolayı oy sayım işlemlerinin geç saatlere kadar devam ettirilebilirni belirten MEB, eğitim kurallarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellememek adına tatil kararlarını aldıklarını ifade etti.
SANDIK GÖREVLİLERİ İDARİ İZİNDE OLACAK
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde sandık kurullarında görev alacak kamu personeli ise 1 Nisan Pazartesi günü idari izinli sayılacak. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından yapılan duyuruda, sandık kurullarında görev alacak kamu personelinin bu karardan etkileneceği belirtildi.
Seçimlerde görev alacak olan sandık kurul başkanları ile kişiler, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a göre belirlendiği ve oyların sayım işlemlerinin gece geç saatlere kadar devam ettirilebilir göz önünde bulundurularak, 1 Nisan'da idari izinli olacakları ifade edildi.