TCMB, Ekim ayı sonunda aldığı bir kararla yurtiçinde üretilen altınların alımını durdurmuştu. Bu adım, kuyumculuk sektöründe yaşanan sıkıntıları hafifletmeyi amaçlıyordu.

Kararın ardından altın alım-satım makası bir miktar daralmıştı. Orta Doğu’daki gelişmeler, TCMB’nin bu kararı yeniden değerlendirmesine yol açtı.

ALTIN ALIMLARI YENİDEN BAŞLADI

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve Türk lirasını destekleme ihtiyacı nedeniyle, yaklaşık 135 milyar dolara yaklaşan altın rezervlerini kullanmayı düşünen TCMB, altın fiyatlarındaki sert düşüşlerin ardından yurtiçinde üretilen altınları tekrar almaya başladı.

2017’de yapılan mevzuat değişikliği ile Türkiye’de üretilen altınların alımında öncelik Merkez Bankası’na verilmişti.

Sektörün rahatlaması amacıyla 31 Ekim 2025’te bu altınların alımı durdurulmuştu.

Ancak altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik, TCMB’yi yurtiçi altın alımlarını yeniden başlatmaya yönelttiği ifade edildi.

Editör Hakkında