Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat depremi sonrası bölgedeki sismik aktivitenin devam edebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

DOĞU ANADOLU FAYI ETKİLERİ
Prof. Dr. Bektaş'a göre, Tokat'taki sismik hareketlilik, Doğu Anadolu Fayı'ndaki büyük depremlerin bir yansıması olabilir. Bu durum, bölgedeki diğer fay hatlarını da etkileyebilir ve benzer büyüklükte depremler yaratabilir. Bektaş, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların deprem konusunda bilinçli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını vurguladı.

TOKAT DEPREMİ VE FAY HATTI RİSKİ
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaşanan depremin ardından bölgedeki fay hatlarının aktif olduğu ve daha büyük depremlerin yaşanabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat depremi ile ilgili yaptığı açıklamada, bu depremin yıkıcı olmamasına rağmen, daha büyük depremlerin habercisi olabileceğini ifade etti. Uzman, özellikle Tokat-Çorum hattında ve Adana-Mersin bölgelerinde, deprem riskinin arttığına dikkat çekti.

BÖLGE HALKINA UYARI VE TEDBİRLER
Deprem sonrası uzmanların yaptığı bu uyarılar, bölge halkında büyük bir endişe yarattı. Yetkililer, olası risklere karşı gerekli tedbirlerin alındığını ve vatandaşların bilgilendirildiğini belirtti. Deprem hazırlıklarının ve acil durum planlarının gözden geçirilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Bektaş, Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerinde de benzer büyüklükte depremler yaşanabileceğine dikkat çekti.