Malzemeler:
1 kilo patlıcan
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı kadar su
Kızartmak için sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları temizleyin, yıkayın ve kabuklarını alacalı soyun. İkiye kesin (küçük boy değilse üç-dört parçaya bölün).
Bol sıvı yağda hafifçe kızartın.
Kızarttığınız yağdan üç-dört çorba kaşığı sıvı yağı bir tavaya alın. Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri biraz kavurun.

Sarımsak ekleyin, ardından kıymayı ilave edip biraz daha kavurun.
Üzerine salça, baharatlar ve toz kırmızı biberi ekleyin. Tuzunu atın ve kavrulan kıymalı harcı patlıcanların üzerine dökün.
Tavaya iki su bardağı suyu koyup kaynatın.
Kaynamış suyu tencereye dökün ve yaklaşık orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Pişerken kaşıkla karıştırmayın, patlıcanlar ezilmesin. Tencereyi elinizle saplarından tutarak hafifçe sallayın.
Yemeği piştikten sonra biraz dinlendirin ve servis yapın.