Gaziantep sanayisinin üretim kapasitesini artırmaya, ihracat potansiyelini yükseltmeye, beyaz yakalı iş gücünün yetiştirilmesine, kalifiye iş gücü ihtiyacının karşılanmasına ve yeni bir sanayi vizyonunun oluşturulmasına yönelik stratejik bir adım niteliği taşıyan Bilimsel İş Birliği Protokolü’nün imza töreni Gaziantep Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Üniversitenin akademik bilgi birikimi ve araştırma altyapısı ile sanayinin uygulama deneyiminin birleştirilmesinin amaçlandığı protokol ile firmaların rekabet gücünün artırılması, Gaziantep’in ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlanması hedefleniyor.Thumbnail-135REKTÖR PROF. DR. DOĞAN: “KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Programın açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, üniversite ve sanayi arasındaki iş birliklerinin yalnızca bir görev değil, aynı zamanda ülkenin kalkınması adına büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Gaziantep Üniversitesi olarak şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlarla aktif iş birliği içinde olduklarını belirten Doğan, “Üniversite olarak kapımız herkese açık. Bilgi üretmekle kalmıyor, bu bilgiyi uygulamaya aktarmak için çaba gösteriyoruz. Sanayi ile birlikte çalışarak hem daha güçlü olacağımıza hem de daha sürdürülebilir bir kalkınma sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Sanayiyle geliştirilen projelerin üniversite açısından stratejik önem taşıdığını belirten Doğan, Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nun bu alanda örnek bir model olduğunu ve “intörn mühendislik” uygulamasının önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere farklı akademik birimlerle GSO iş birliğini genişletmek istediklerini aktaran Rektör Doğan, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında proje ve akademik üretimi teşvik ettiklerini dile getirdi. Doğan, bu kapsamda üniversite-sanayi iş birliği konulu akademik yayınlar için normal teşvik oranının iki katı destek verdiklerini hatırlattı.

“Sanayi ile yapılacak her türlü iş birliğine açığız. Birlikte çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İş birlikleri için başta Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Ünverdi olmak üzere, Yönetim Kuruluna ve emeği geçen tüm GSO ailesine teşekkür ediyorum” diyen Doğan, üniversitenin sahip olduğu akademik altyapı, araştırma merkezleri ve nitelikli insan kaynağı ile Gaziantep sanayisinin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

ADNAN ÜNVERDİ: “BİLİMLE DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ”

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de, GAÜN ile gerçekleştirilen protokolün sadece iki kurum arasında atılan bir imzadan ibaret olmadığını, akademi ve bilimin sanayiyle el ele vererek daha iyi bir geleceğin inşasına yönelik güçlü bir adım olduğunu ifade etti.

Sanayiciler olarak her zaman üretimin, yeniliğin ve sürdürülebilir kalkınmanın peşinde olduklarını ifade eden Ünverdi, “Ancak biliyoruz ki, bu yolculuğun en güçlü yakıtı bilimdir, bilgidir ve nitelikli insan kaynağıdır. Gaziantep Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz bu iş birliği sayesinde; üniversitemizin akademik birikimi ile sanayimizin sahadaki deneyimi birleşecek ve ayrıca beyaz yakalı iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlanmış olacak. Gaziantep’i ileriye taşımak hepimizin ortak hedefidir. Üniversite-sanayi iş birliğine her alanda ihtiyacımız var. Bu protokol ile sadece mevcut projelerle sınırlı kalmayıp, çok daha fazlasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Protokol kapsamında Gaziantep Sanayi Odası ile Gaziantep Üniversitesi iştirakleri ve projelerinin ortak paydada buluşacağını, 9 ana faaliyet başlığı belirlediklerini kaydeden Ünverdi, bu başlıkların Eğitim, Ar-Ge ve Ür-Ge, Yeni Pazar Bulma, Network, Kariyer, Projeler, Raporlama, Gelecek Faaliyetleri, Sosyal Faaliyetler olduğunu söyledi.

Üniversite ile sanayi arasında güçlü bağların kurulacağından emin olduklarını dile getiren Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı: “Geleceğimiz için büyük önem taşıyan bu iş birliğinin hayata geçirilmesindeki hazırlık ve önderliklerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sait Mesut Doğan olmak üzere, Sayın Rektör Yardımcılarımıza, tüm üniversite yönetimine ve akademik kadroya teşekkür ediyorum. Bilimsel İş Birliği Protokolümüz hayırlı olsun.”

İmza törenine, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ile Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Aslansoy, Ali Can Koçak, Bora Tezel, GAÜN Genel Sekreteri Prof. Dr. Taner Akçacı, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, GAÜN ULUTEM Müdürü Prof. Dr. Tuğba Taşkın Tok ve akademisyenler katıldı.

Protokol imza töreni, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Bülten