Meme kanseri ile ilgili farkındalık oluşturmak ve toplumu bilgilendirmek için bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Öğretim Üyesi Dr. Alper Aytekin şunları söyledi:  İçinde bulunduğumuz ekim ayı Dünya Sağlık Örgütü tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul ediliyor. Meme kanseri vakaları son yıllarda kanser türleri arasında ilk sıralarda yer almakta, istatistiki veriler her sekiz kadından birinin meme kanseri açısından risk taşıdığını gösteriyor, bu çok önemli”

Konuşmasının devamında ülkemizde meme kanseri konusunda yapılan çalışmalara değinen Dr. Alper Aytekin,  “Sağlık Bakanlığı bünyesinde KETEM, Aile Sağlığı Merkezlerinde kırk yaş üstü her kadın risk grubuna göre yıllık veya iki yılda bir mamografi ve rutin taramalarını yaptırabiliyor. Şüpheli lezyonlarla karşılaşıldığında daha büyük hastanelere yani bizlere sevk ediliyor” diye belirtti.

Gaziantep Üniversitesi'nde açılacak 4 yeni bölüm belli oldu Gaziantep Üniversitesi'nde açılacak 4 yeni bölüm belli oldu

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Meme kanserine karşı ilk teşhisin ve erken tedavinin hayat kurtardığını, bundan dolayı da kadınların evde kendilerini muayene etmeleri gerektiğini belirten Dr. Alper Aytekin, eğer teşhiste gecikme olursa meme kanserinde yine tedavi şansının olduğu ifade etti.

Editör: Aylin Cıkcık