Karadeniz kıyısında gerçekleştirilen festivalde yarışmacılar, gastronomi alanındaki yaratıcılıklarını sergilerken aynı zamanda sürdürülebilir mutfak anlayışını destekleyen projelerle jüri karşısına çıktı. Diyar Aktaş, özgün balık tabakları ve sıfır atık yaklaşımını yansıtan çalışmalarıyla öne çıkarak altın madalya ile ödüllendirildi.
Bu başarının Gaziantep Üniversitesinin gastronomi alanındaki uluslararası görünürlüğünü artırdığını belirten GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atınç Olcay, “Öğrencilerimizin dünya mutfaklarında kendilerini gösterebilmeleri için değerli bir örnek oluşturdu. Bölümümüze her zaman destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sait Mesut Doğan'a ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahrettin Göğüş'e şükranlarımı sunarım" şeklinde konuştu