Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 2.Birleşim Toplantısı Halil Uğur Başkanlığında toplandı. Toplantıda CHP Grubu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş saldırılarının ardından GBB Meclisi tarafından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e verilen Hemşehrilik Payesi ve Beratın verilmesi ile ilgili kararın geri çekilmesi yönünde önerge verdi.
KONUYA BAKAN TEKİN’E BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL
İlgili önergeye ilişkin konuşan GBB Başkanvekili Halil Uğur, “İlk meclis toplantısında tüm detaylar konuşuldu. Ancak siz ısrarla Hemşehrilik Beratı verilmemesi hususunda itirazlarınızı anlattınız. Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında Başkanımız Fatma Şahin, gerekçelerini de sizlere anlattı. Bu konu kişileştirilmemeli, yüreğimiz yanarken okullarda olan olayı direk Milli Eğitim Bakanımıza bağlayıp, onun üzerinde Hemşehrilik Beratının iptalini istemenizi anlamlandıramadım. Divan olarak önergenizi kabul ediyor ve önergenizi oylamaya sunacağım. Hiç kimse böyle bir olayı tasvip etmez, böyle bir olayın yaşanmasını istemez. Bugün bakanlarımız, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımız da Kahramanmaraş’talar” dedi.
SERT TARTIŞMA YAŞANDI
CHP Grubunun önergesi Meclisi karıştırdı. CHP’li Meclis Üyeleri ile GBB Başkanvekili Halil Uğur ve AK Partili Osman Toprak arasında tartışma yaşandı.
MÜSAADE ETMEM
Halil Uğur, “Hepimizin yüreği sızlıyor. Bakana olan nefretiniz yüzünden acılı aileler üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Buna müsaade etmem” dedi.
BAKAN TEKİN İSTİFA ETMELİ
CHP’li Meclis Üyesi Hasan Şencan ise, Bakan Tekin’in siyasetçi olarak inisiyatif alması ve istifa etmesi gerektiğini söyledi.

SİYASALLAŞTIRICI BAKIŞ AÇISI VAR
Tartışmalara AK Partili Meclis Üyesi Osman Toprak da katıldı. Mecliste söz alan Toprak, “Böyle bir önerge yerine, şehrimizde veya başka bir ilde yaşanmaması adına bir araştırma komisyonu kurulması yönünde önerge vermiş olsaydılar. Böyle olsaydı yapıcı bir eleştiri olarak görürdük ancak siyasallaştırıcı bir bakış açısı var. TBMM’de milletvekilleriniz, Sosyal Medya ile ilgili yasa tasarısına ‘hayır’ derken, bu konunun siyasete alet edilmesini doğru bulmuyorum. Hep birlikte ne yapılabilir konusunda kendimizi sorgulamalıyız. Bu konuyla ilgili Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ediyorum” diye konuştu.
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARI ÖRNEK ALINDI
Uğur, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’ye model bir çalışmaya imza atarak Suça Sürüklenen Çocuklarla ilgili olarak Komisyon çalışması yapıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları örnek alınarak komisyon kuruldu. Meclis olarak komisyona katılım sağlayalım” dedi.
CHP Grubunun önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi, YRP Grubu ise önergeye çekimser kaldı.




