İstanbul’da bir öğrenci tarafından vurulan okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti. Eğitimdeki şiddete Gaziantep’teki eğitim sendikalarından eğitimdeki şiddete yönelik sert tepki geldi.  Eğitimdeki şiddete ortak tepki gösteren eğitim sendikalarının il temsilcileri, MEB ve hükümet yetkililere acil yasal düzenleme çağrısı yaptı.

ÖĞRENCİ TARAFINDAN SİLAHLA VURULAN OKUL MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Eyüpsultan’da okuldan atılan öğrenci tarafından vurulan özel bir lisesi müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti.

GAZİANTEP EĞİTİM SENDİKALARINDAN EĞİTİMDEKİ ŞİDDETE ORTAK TEPKİ!

İstanbul’da yaşanan eğitimdeki şiddette Gaziantep’teki eğitim sendikalarından sert tepki geldi. Okul müdürünün silahla vurularak öldürülmesine sert tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen il temsilcileri, MEB ve hükümet yetkililere yasal düzenleme çağrısı yaptı.

GAZİANTEP’TEKİ EĞİTİMCİLER BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK

Eğitimdeki şiddete ortak tepki gösteren Gaziantep’teki eğitim sendikaları, eğitimdeki şiddete tepki için bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

EĞİTİM-BİR-SEN: MEB ACİLEN EN ÜST DÜZEYDE ÖNLEMLER ALMALI

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Demir,  "Öğretmene yapılan bu saldırı ilk değildi, tedbir alınmazsa maalesef son da olmayacak. Bizler peygamber mesleğini yaptığımıza inanan, anne baba rolü üstlenerek geleceğimizi inşaa etmeye çalışan, kendi evlatlarımızdan çok okuldaki öğrencilerimizi düşünen ve aklı selim, vatansever, dürüst ve ahlaklı bir gelecek yetiştirmek için gece gündüz çalışarak ülkemize hizmet etmeye çalışan öğretmenleriz. Bizler yeri geldiğinde canımız pahasına görevimizi ifa ediyorsak devletimizin de öğretmenlerimizi korumak için yıllardır bağıra çağıra söylediğimiz kanun ve kuralları bir an önce çıkartması gerekiyor. İstanbul'da menfur bir saldırı sonucu ömrünü eğitime adamış olan okul müdürümüz İbrahim Oktugan hocamız maalesef hayatını kaybetti. Bu saldırıyı gerçekleştiren her kim olursa olsun bu kişiye en üst düzeyde ceza verilmesi için bakanlık hukuk birimi, davaya müdahil olmalıdır. Bu olay ilk değil ama SON olmalıdır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığımız acilen en üst düzeyde önlemler almalı, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU hayata geçirilmeli ve öğretmenlerimizi koruyacak tedbirler bir an önce alınmalıdır. Vefat eden öğretmenimize Allahtan rahmet tüm eğitim camiamıza sabr-ı cemil diliyorum." dedi.

Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Demir

TÜRK EĞİTİM SEN: ACİLEN YASAL DÜZENLEMENİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

Eğitimdeki şiddete bir tepki de Türk Eğitim Sen’den geldi. Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Eğitimde şiddete hayır diyoruz. Türk Eğitim Sen olarak eğitimdeki şiddete karşı bir eylem hareketi başlatıyoruz. Türkiye genelinde Perşembe günü ilk derse girmiyoruz. Cuma günü veli ve eğitim çalışanlarıyla birlikte bir günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz.  Bir hafta boyunca da siyah kurdele ile okula gideceğiz. Hükümet ve MEB yetkililerine sesleniyoruz. Eğitimde şiddet ilk değil ama son olmalıdır. Acilen yasal düzenlemenin hayata geçirilmesini istiyoruz. Menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden öğretmenimize Allahtan rahmet tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum.” dedi.

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan

EĞİTİM SEN: EĞİTİMDE ŞİDDET ÖĞRETMENLERİ DEĞERSİZLEŞTİRİLME POLİTİKASINDAN KAYNAKLANIYOR

Eğitimdeki şiddete bir tepki de Eğitim Sen’den geldi. Eğitimdeki şiddet her geçen artığına dikkat çeken Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Eğitimdeki şiddet her geçen artıyor. Bunun nedeni öğretmenlerin değersizleştirilmesinden kaynaklanıyor.  O yüzden eğitimdeki şiddetin önlenmesine yönelik yasa çıkartılmasını istiyoruz ve öğretmenleri itibarsızlaştırılması politikasından da vazgeçilmesini istiyoruz. Eğitim Sen olarak eğitimdeki şiddeti kabul etmiyoruz ve Cuma günü bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden okul müdürümüze ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.  

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakcıı

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da Eyüpsultan’daki Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde Irak asıllı olduğu iddia edilen Y.K., Aralık 2023 tarihinde öğretmeni ve ardından okul müdürü İbrahim Oktugan’la yaşadığı sorunlardan sonra okuldan atılmıştı. Öğretmenleri ile sorun yaşadığı gerekçesiyle okuldan atılan Y.K., aradan geçen 5 ay sonra bugün sabah saatlerinde liseye gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasına girerek yanında getirdiği silahla vurmuştu. Şahıs polis ekipleri tarafından yakanırken, müdür tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılmıştı. Ağır yaralı olarak Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Muhabir: Bahri Uçar