Yeni Valilik Binasında düzenlenen toplantıya Vali Kemal Çeber, Gaziantep İl Jandarma Komutan Tümgeneral Halil Şen, Gaziantep Emniyet Müdürü Celal Özcan ve basın mensupları katıldı. Gaziantep’in Huzuru Asayiş Basın Toplantısında Vali Çeber, kente dair 10 aylık güvenlik verilerini paylaştı. Gaziantep’te gerçekleştirilen asayiş operasyonları, trafik denetimleri, göç gibi birçok konuda veriler paylaşıldı.

Gaziantep’te 10 ayda zehir tacirlerine büyük darbe vuruldu!

Gaziantep Valisi Kemal Çeber yılın ilk 10 ayında uyuşturucuyla mücadelede yapılan çalışmaların detaylarını paylaştı. İstanbul ve İzmir'den sonra Gaziantep’in uyuşturucu operasyonları ve tutuklu sayısında 3. Sırada yer aldığını ifade etti. Vali Çeber’in açıkladığı verilere göre Gaziantep’te Emniyet ve Jandarma toplam bin 410 uyuşturucuyla mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucunda toplam 535 kilogram uyuşturucu madde ile 7 milyon 536 bin 189 adet hap ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 2 bin 637 şüpheli gözaltına alındı bin 820’si tutuklandı 500’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gaziantep’te terör örgütlerine yönelik çok sayıda operasyon

Gaziantep Valisi Kemal Çeber Terörle mücadele kapsamında yılın ilk 10 ayında terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonların sonuçlarını açıkladı. PKK/KCK’ya yönelik Emniyet ve Jandarma kırsal ve şehirde toplam 333 operasyon gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Çeber, Operasyonlar sonucunda toplam 194 şüpheli gözaltına alınırken 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. FETÖ’ye 85, DEAŞ’a 60 ve DHKP/C MLKP’ye ise 13 operasyon gerçekleşti. Bu operasyonlarda 391 FETÖ şüphelisi gözaltına alınırken şüphelilerden 120 tutuklandı. DEAŞ’a yönelik yapılan operasyonlarda ise 107 şüpheli gözaltına alındı, 43’ü tutuklandı.

Kaynak: Mansur Yalvaç