Kömür Dağıtımı Esnafın Belini Büktü! Kömür Dağıtımı Esnafın Belini Büktü!

İLK 10 ŞEHİR ARASINDAYIZ

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin 2024 yılının ocak ayında Gaziantep bireysel kredi, bireysel kredi kartı, ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredi riski en yüksek iller arasında yer aldı.

Bireysel kredi, bireysel kredi kartı, ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredi riski en yüksek iller sıralamasında ilk 10 şehir arasında bulunan Gaziantep’te kişi başına düşen ihtiyaç kredi borcu 61 bin TL olurken, bireysel kredi borcu 58 bin TL, kredi kartı borcu 35 bin TL olması dikkat çekti. 

RİSKİMİZ YÜKSEK

Türkiye’nin yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kentleri arasında yer alan ver yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine önemli katkılar sunan Gaziantep, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin eylül ayı verilerine göre bireysel kredi, bireysel kredi kartı, ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredi riski en yüksek iller arasında yer almaya devam etti.

İLK SIRADA YİNE İSTANBUL VAR

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin verilerine göre bireysel kredi, kredi kartı ve ihtiyaç kredi riski yüksek iller sıralamasında 9’uncu sırada yer alan kent, konut kredisi ve taşıt kredisi riski yüksek iller arasında ise 10’uncu sırada yer aldı. Ocak 2024 ayı itibarıyla bireysel kredi payına sahip iller sıralamasında İstanbul 28 ile ilk sırada yer aldı. İstanbul’u, Ankara yüzde 10 ve İzmir yüzde 7 ile İzmir takip etti. Bayburt ise son 12 ayda bireysel kredi bakiyesi en çok artan il oldu. Kişi başına ortalama bireysel kredi (kredi kartı dahil) toplam bakiyesi en yüksek iller İstanbul, Ankara ve İzmir olarak kayıtlara geçti.

Editör: Haber Merkezi