Bu yeni platform, riskli sürücülerin poliçe almasını hızlandırmayı hedeflerken, teklif vermeyen sigorta şirketlerini tespit etmeyi kolaylaştıracak. Sigortacılık sektöründe devrim niteliğindeki bu uygulama, acentelerin iş yükünü azaltacak ve işleyişi verimli hale getirecek.

SİGORTA ARACILARI TEKLİF PLATFORMU NEDİR?

Sigorta Bilgi Merkezi tarafından kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun belirlediği usul ve esaslara göre işleyen "Sigorta Aracıları Teklif Platformu," trafik sigortası kapsamında faaliyet gösteren sigorta şirketlerini ve acenteleri bir araya getiriyor. Bu platform, sigorta acentelerine poliçe tekliflerini hızlı bir şekilde alabilme imkanı sunarak süreci kolaylaştırıyor.

ÜYELİK SÜRECİ VE ŞARTLAR

Platforma üyelik zorunlu tutulan 17 bin sigorta acentesinin süreci, üyelik ücreti ödeme şartına bağlanmış durumda. Sigorta şirketleri ile acenteler arasındaki organik işleyişi sağlamak adına platform, aracılık sözleşmesi bulunan acentelerle çalışacak. Sözleşme, sadece platform üzerinde geçerli olacak ve hukuksal bağlar içermeyecek.

TEKLİF ALMA SÜRECİ

Teklif alma süreci iki aşamaya ayrılmış durumda. İlk aşamada, acenteler halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden platform üzerinden 10 dakika içinde teklif alacak. Sigortalının onayıyla teklif işleme alınacak. İlk aşamada teklif alamayan acenteler ikinci aşamaya geçecek.

HIZLI VE ETKİLİ POLİÇE İŞLEMLERİ

İkinci aşamada acenteler, platform üzerinden aracılık sözleşmesi yaptığı diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecek. Bu aşamada da 10 dakika içinde şirketler tarafından verilen teklifler üzerinden poliçe düzenlenecek. Teklif verilmemesi veya gün sonuna kadar poliçe düzenlenmemesi, şirketin poliçe düzenlemeden kaçınma durumu olarak değerlendirilecek. Bu sayede teklif vermeyen şirketler hızlıca tespit edilebilecek.

Muhabir: MEHMET FENER