Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) emeklilik dilekçesi verirken dikkat edilmesi gereken detaylar ve stratejiler, emeklilik maaşı, kıdem ve emeklilik tazminatı alımını etkileyebilir. İşte emeklilik dilekçesi stratejileri ve detayları:

Güneydoğu'dan yılın ilk 4 ayında 3,7 milyar dolarlık ihracat Güneydoğu'dan yılın ilk 4 ayında 3,7 milyar dolarlık ihracat

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN EN UYGUN ZAMANLAR

 1

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için en uygun zamanlar, Ocak ve Temmuz aylarıdır. Bu aylarda emeklilik dilekçesi verenler, o yıl içinde yapılan tüm maaş artışlarından faydalanabilirler. Habertürk'ün haberine göre, Ocak-Haziran döneminde dilekçe verenlerin maaşlarına Ocak ayındaki zam yansıtılırken, Temmuz ayında yapılan 6 aylık enflasyon farkı artışından da faydalanabilirler. Dilekçeyi Temmuz-Aralık döneminde verenler ise Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamlardan yararlanır.

MEMURLAR İÇİN EMEKLİLİK İKRAMİYESİ STRATEJİSİ

 2

Memurlar için emeklilik dilekçesi stratejisi farklılık gösterebilir. Dilekçenin verildiği tarihteki katsayı üzerinden hesaplanan emekli ikramiyesi, Ocak ve Temmuz aylarında yapılan artışlardan etkilenir. Bu nedenle, memurların emekli ikramiyesinde kayıp yaşamamak için dilekçelerini Temmuz ayında vermesi daha avantajlı olabilir.

KIDEM TAZMİNATI STRATEJİSİ

 3

İşçilerin kıdem tazminatı hesaplamaları da emeklilik dilekçesi stratejileri arasında yer alır. Kıdem tazminatı tutarı, son brüt ücretlerine göre belirlenir ve her 6 ayda bir kıdem tazminatı tavanı güncellenir. 2024'ün Ocak-Haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı 35.058,58 TL olarak belirlenmiştir. Bu nedenle, brüt ücreti tavan tutarı aşan SSK'lıların kıdem tazminatında kayıp yaşamamak için emeklilik dilekçesini Temmuz ayında vermesi önerilir.

Muhabir: Mehmet Fener