Gaziantep’te acil servisler tıka basa dolmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan salgın vakalarına ilişkin açıklama yaptı.

Gaziantep’te son günlerde kış hastalıklarının artmasıyla birlikte acil servislerde yoğunluk yaşanıyor. Öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, ateş gibi şikâyetlerle acile başvuran vatandaşlar, uzun süre sıra beklemek zorunda kalıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan salgın vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, her yıl kış aylarında solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle acil servislere gelen hastalarda artış olduğunu belirtti. Bu yıl da durumun farklı olmadığını söyleyen Koca, bu hastalıkların çoğunun virüs kaynaklı olduğunu ve antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını vurguladı.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Her yıl kış aylarında solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı semptomlarla acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu başvuruların sayılarının azaldığını görmekteyiz. Bu hastalıkların büyük bir çoğunluğu, belirtileri 3 ila 10 gün içerisinde sonlanan; ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlarla çözebileceğimiz, beraberinde dengeli beslenme ve istirahatle üstesinden gelebileceğimiz hastalıklardır. Büyük çoğunluğu virüslerden kaynaklıdır. Antibiyotik kullanımı bunların birçoğunda fayda etmez. Üst solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı şikâyetlerde öncelikle başvuru yapmamız gereken sağlık kuruluşları aile hekimlikleri, işyeri hekimlikleri gibi birinci basamak sağlık kuruluşları olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: BAHRİ UÇAR