Gaziantep’te Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayramların vazgeçilmezi olan şeker, lokum ve çikolatalar zamlı fiyatıyla tezgahlardaki yerini aldı. Zamlı fiyatlar bayram şekerin tadını kaçırırken vatandaşın da cebini yakacak.

GAZİANTEP’TE BAYRAM ŞEKERİ ZAMLI FİYATIYLA TEZGAHTA

İpek Yolu üzerinde yer almış ve sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış Gaziantep'te Ramazan Bayramı hazırlıkları başladı.

Gasronomi kenti Gaziantep’te vatandaş ve esnafların ramazan bayramı hazırlıkları devam ederken birbirinden çeşit şeker ve çikolatalar tezgahlarda yerini aldı.

Gaziantep’te Bayram Şekeri Zamlı Fiyatıyla Tezgahta! İşte Bayram Şekeri Fiyatları (4)

ZAMLI FİYATLAR ŞEKERİN TADINI KAÇIRIRKEN VATANDAŞIN DA CEBİNİ YAKACAK

“Dünya Gastronomi Kenti” olarak tescillenen Gaziantep’te bayram şekeri yüzde 50 zamla tezgahta yerini aldı. Bayram şekerlerine geçen yıla göre ortalama yüzde 50 zam geldi.  Zamlı fiyatlar bayram şekerin tadını kaçırırken vatandaşın da cebini yakacak.

BAYRAM ŞEKERİ ALMAK ZORLAŞTI

Türkiye'nin UNESCO tarafından gastronomi dalında "yaratıcı şehirler" ağına dahil edilen ilk kenti olan Gaziantep'te Ramazan ayı devam ederken oruç tutan vatandaşlar da yaklaşan Ramazan bayramı için hazırlıklara başladı. Şimdiden Ramazan Bayramı için şeker, lokum ve çikolatalar almak isteyen vatandaşlar için bayramın simgesi olan ikramlık şekerleri almak zorlaştı.

Gaziantep’te Bayram Şekeri Zamlı Fiyatıyla Tezgahta! İşte Bayram Şekeri Fiyatları (1)

BAYRAM ŞEKERİ 180 TL’YE ÇIKTI

Gaziantep’te geçen sene kilosu 80-90 liradan alınan bayram şekeri bu yıl yüzde 50 zam ile 180 liraya kadar çıktı. Bayram şekeri kilosunun 120 ile 180 TL arasında satıldığı Gaziantep’te ikramlık lokum fiyatları da 120 ile 250 TL arasında değişiyor.

VATANDAŞLARIN ZAMLI ŞEKER FİYATLARINA TEPKİLİ

Bayram hareketliliğin henüz başlamadığını belirten çarşı esnafı,  çarşıda henüz bayram hareketliliği yaşanmadığını belirterek, bayram öncesinde hareketliliğin artacağını dile getirdi.

Vatandaşların fiyat konusunda sitem ettiklerini de belirten çarşı esnafı, bayram şekeri satışlarının geçen yıla oranla daha az olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Her damak tadına uygun şeker, lokum ve çikolatalar ile tezgah ve raflarını süslediklerini dile getiren çarşı esnafı, her bütçeye uygun şeker ve çikolata bulmanın mümkün olduğunu da ifade ettiler.

Muhabir: Bahri Uçar