İstanbul’da Böcek ailesinin talihsiz ölümleri ve Gaziantep’te ortaya çıkan gıda zehirlenmeleri vakaları sonrası Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf Odası harekete geçti. Oda Başkanı Abdulkadir Katmerci, üyelere yönelik önemli uyarılarda bulundu.

GIDA GÜVENLİĞİNE DİKKAT EDİLMELİ

Katmerci, “Son günlerde ülkemizde tavuk döner ve benzeri ürünlerde yaşanan zehirlenme vakaları hepimizi derinden üzmüş ve sektörümüz açısından hassas bir süreç oluşturmuştur. Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar, Pastacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak; tüm üyelerimizi gıda güvenliği konusunda en üst düzeyde dikkatli olmaya davet ediyoruz.”

HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYOR

Üyelere yönelik önerilerde de bulunan Katmerci, “Ürünlerin tedarik zincirini titizlikle takip etmek, Soğuk zincir kurallarına kesinlikle uymak, Üretim ve hazırlık alanlarında hijyeni en üst seviyede tutmak, Pişirme sıcaklıklarını standartlara uygun şekilde uygulamak, Günlük ve taze ürün kullanımına özen göstermek, Personel hijyeni ve eğitimlerini aksatmamak, Ruhsata aykırı ve merdiven altı üretim yapan işletmelerden uzak durmak, hem işletmelerimizin itibarı hem de halk sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.”

KATLİTELİ VE SAĞLIKLI HİZMETİN DAİMA YANINDAYIZ

Katmerci, “Unutmayalım; gıda güvenliği, esnafımızın sorumluluğu, halkımızın ise en doğal hakkıdır. Tüm üyelerimizin bu süreçte hassasiyetle hareket etmesini önemle rica eder, halkımıza güven veren, kaliteli ve sağlıklı hizmetin daima yanındayız” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Ayhan Duman