Son dönemde akaryakıt başta olmak üzere birçok kalemde gelen zamların ardından dolmuşçu esnafı otobüs ücretlerine zam yapılması gerektiğini uzun zamandır dile getiriyor. Özellikle akaryakıt, SSK, araç muayene ve tamir ücretlerine her geçen gün zam geliyor olması durumu dolmuşçu esnafını zor durumda bırakıyor ve dolmuştu esnafı ise ücretlere zam yapılmasını istiyor.

TOPLANTI 1 GÜN ERTELENMİŞTİ

Gaziantep Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak, geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile bir toplantı gerçekleştirerek, otobüs ve dolmuş ücretlerine zam isteyeceklerini dile getirmişti. Öncelikle toplantının 13 Mayıs’ta yapılacağı dile getirilse de, toplantı 14 Mayıs gününe ertelendi. Herkesin merakla beklediği o toplantı ise dün akşamüstü saatlerinde gerçekleştirildi.

DOLMUŞÇU ESNAFI ZOR DURUMDA

Gaziantep Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak ve yönetimi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile bir görüşe gerçekleştirdi ve taleplerini dile getirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Oğur ve yardımcılarıyla ile bir araya gelen esnaf birçok kalemde gelen zamlardan ötürü zor durumda olduğunu ve bundan dolayı otobüs ve dolmuş ücretlerine zam taleplerini dile getirdi.

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dolmuş ve otobüs ücretlerinin 27 TL olması gerektiğini ve ancak dolmuşçu esnafını bu ücretin kurtardığını toplantıda bildiren Çolak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından olumsuz bir geri dönmüş aldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Oğur, bu ücretin fazla olduğunu ve Gaziantepli vatandaşların bu ücrete tepki göstereceğini dile getirdi.

ÜCRET 27 TL OLMALI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen görüşmenin detaylarını Referans Medya’ya açıklayan Gaziantep Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak, “Toplantımız gerçekleşti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Oğur Bey ve yardımcılarıyla bir araya geldik fakat henüz herhangi bir netice alamadık. Ücretlerin 27 TL olması gerektiği yönünde görüşlerimizi bildirdik Fakat Başkan Vekilimiz konuya dair vatandaşlarımızın tepki gösterebileceğini dile getirdi. Henüz bir rakam verilmedi” dedi.

Muhabir: MEHMET FENER